Gazete Vatan Logo

E-devlete akın ettiler! 32 milyonu iptal... Bakan duyurdu

Bakan duyurdu. Herkes E-devlet'e akın etti. Milyonlarca işlem yapıldı. 32 milyonu iptal edildi... Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "İstenmeyen SMS, sesli arama, e-posta gibi iletilerin önüne geçmek için hizmete açtığımız İYS'ye vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. 2 milyonun üzerinde vatandaşımız İYS'ye girerek onaylarını kontrol etti, 32,2 milyon ret ve 300 bine yakın onay işlemi gerçekleşti." dedi.

E-devlete akın ettiler! 32 milyonu iptal... Bakan duyurdu

Tüketicilerin firma ve markalardan gelen, istenmeyen pazarlama mesajı, e-posta ve çağrılarını reddetmesi için Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen İYS platformu Ocak ayında hizmete açılmıştı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "İstenmeyen SMS, sesli arama ve e-posta gibi ticari elektronik iletilerin önüne geçmek amacıyla 7 Ocakta hizmete açtığımız Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemine (İYS) vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi.

Bugüne kadar 2 milyonun üzerinde vatandaşımız sisteme girerek onaylarını kontrol etti, 32,2 milyon ret işlemi ve 300 bine yakın onay işlemi gerçekleşti.

Bundan sonra da vatandaşlarımız ticari elektronik ileti tercihlerini e-Devlet kapısından veya http://iys.org.tr adresinden kolayca ve arzu ettikleri anda değiştirebilirler." dedi.