Gazete Vatan Logo

Dünyaya Türk ve Alman ortaklığıyla yazı yazdıracaklar!

Adel Kalemcilik ve Alman Faber-Castell ortak oldu

Adel Kalemcilik’in ortakları Anadolu Grubu ile Alman Faber-Castell geçen yıl Rusya’da da ortak şirket kurdu. Faber Castell’in ilk kez yatırım yaptığı bir ülkede yerel ortak yerine kendileriyle hareket ettiğini söyleyen Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler, hedeflerinin uluslararası operasyonlarını arttırmak olduğunu belirtti. Hizaler, “Bu modeli yaymak istiyoruz. Rusya ve çevresini çok iyi tanıyoruz ve çıkacak fırsatları değerlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Adel Kalemcilik’in ortakları Anadolu Grubu ile dünyaca ünlü yazım gereçleri firması Alman Faber-Castell geçen yıl Rusya’da da ortak şirket kurdu. Dağıtım için kurulan şirket, üretim fırsatı çıkarsa onu da değerlendirmeyi düşünüyor. Faber Castell’in ilk kez yatırım yaptığı bir ülkede yerel ortak yerine kendileriyle hareket ettiğini söyleyen Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler, hedeflerinin uluslararası operasyonlarını arttırmak olduğunu belirtti. Hizaler, “Kont Faber Castell, Türkiye’nin kendileri için çok önemli bir ülke olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Rusya’daki ortaklık bu anlamda ülkemize ve şirketimize verdiği önemin göstergesi. Anadolu Grubu’nun Rusya ve çevresindeki bölgede sahip olduğu tecrübe de çok etkili oldu. Bu modeli yaymak istiyoruz. Rusya ve eski cumhuriyetlerin olduğu bölgeyi çok iyi tanıyoruz ve karşımıza çıkacak fırsatları değerlendirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Adel Kalemcilik’in 55’ten fazla ülkeye Adel markasıyla kendi ürünlerini ve müşteri istekleri doğrultusunda üretilen ürünleri ihraç ettiğini de kaydeden Hizaler, “Sektörümüzün pazar lideriyiz ve bu konumumuzu sürdürülebilir hizmet anlayışı ile pekiştirerek büyüme çizgimizi devam ettiriyoruz. Sektör liderliğine yakışır bir şekilde, ürün güvenliği için ulusal ve uluslararası tüm standartları titizlikle takip eden ve uygulayan bir firmayız” dedi.

Ürettikleri ve ithal ettikleri ürünleri Faber-Castell, Graf von Faber-Castell, Creativity for Kids, Eberhard Faber, Adel, Atlas gibi markalarıyla pazarladıklarını kaydeden Hizaler, “2 bin 500 farklı ürün satıyoruz. Bunların 900 kadarını kendimiz üretiyoruz. Avrupa genelinde bu kadar ürün grubunu üreten başka firma yok. Toplam ciromuzun yüzde 52’sini kendi üretiğimiz ürünlerden, yüzde 48’ini ise tedarik ürünlerden elde ediyor. Bu yıl ciroda geçen yılın yüzde 15 üzerindeyiz” değerlendirmesini yaptı. Kartal’daki fabrikasının yıllık ağaç cidarlı kalem üretim kapasitesinin 170 milyon adedi geçtiğine de değinen Evrim Hizaler, Adel Kalemcilik’in ağaç cidarlı kalemlerde Türkiye’nin ve bulunduğu bölgenin en büyük kalem üreticisi olduğunu, Avrupa genelindeki ağaç cidarlı kalem üretiminin yüzde 13’ünün Adel tarafından yapıldığını vurguladı.

Hizaler, sektörde kayıtdışı ve Uzakdoğu’dan gelen ürünlerin ciddi sıkıntı yarattığını anlattı. Çocukların kullandığı kırtasiye ürünlerinde kalite ve güveniliğin çok önemli olduğunu kaydeden Hizaler, şöyle konuştu: “Çin’den gelen ve merdiven altı ürünlerin tutarının 500 milyon liralı bulduğu söyleniyor. Kırtasiye ürünlerinde ailelerin kalite ve güvenlik konularına çok dikkat etmesi gerekiyor. Bizim tüm ürünlerimiz AB standartlarına uygun. Hedefimiz kalite ve güvenliği vurgulayarak bu konuda da sektörde öncü olmak.”

Haberin Devamı