Gazete Vatan Logo

Doğal gaz faturası desteği ile ilgili son dakika gelişmesi! Paralar hesaplara yatıyor! Tarih belli oldu. 450-1.1150 lira...

Doğal gaz faturası desteğiyle ilgili son dakika gelişmesi! 2022 doğalgaz faturası desteği ne zaman yatacak? Doğalgaz yardımı nasıl alınır? soruları cevabını buldu. Doğal faturası ödemeleri hesaba yatıyor. Doğal gaz faturası desteklerinin hesaba yatma tarihi belli oldu. Isınma yardımı başlığı altında verilen kömür yardımlarının 2022 yılı ile birlikte doğalgaz faturası desteği olarak da verileceği açıklanmıştı. Müjdeli haberin verilmesinin ardından destek ödemelerinin ne zaman yapılacağı ve kimlerin alacağı araştırılmaya başlandı. Doğalgaz faturası desteğine ilişkin merak edilen detaylar belli oldu. Destek 6 aylık kış dönemini kapsayacak. Ödemeler, iki eşit taksit ile yapılacak. Buna göre taksit dönemleri ise mart ve ekim ayları şeklinde belirlendi. Ödeme, hak sahibi kişinin PTT Kartı'na yatırılacak. Böylece doğrudan doğruya kişinin hesabına geçecek. Kişi faturasını götürerek PTT'de bulunan hakkı ile ödemesini geri almış olacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın açıklamalarına göre, ısıl haritaya göre değişen şekilde hane başına ödeme yapılacak. Çünkü Erzurum'da ısınma ihtiyacı ile Ege'de ısınma ihtiyacı aynı değil. Buna göre; hane başına 450 lira ile 1.150 lira arası destek sağlanacak.

Doğal gaz faturası desteği ile ilgili son dakika gelişmesi! Paralar hesaplara yatıyor! Tarih belli oldu. 450-1.1150 lira...

Devlet, birçok kalem altında destek ödemesi gerçekleştiriyor. Bunlardan biri de ısınma yardımı... Kömür desteği olarak verilen ısınma yardımının kapsamı genişletildi. Buna göre, bu yıl ile birlikte doğalgaz faturası desteği de sağlanacak. Milyonlarca haneye verilecek doğalgaz desteği ile ilgili merak edilenleri yazımızda ele aldık. Peki, 2022 doğalgaz faturası desteği ne zaman yatacak? Doğalgaz yardımı nasıl alınır? İşte konu hakkında tüm detaylar...

DOĞAL GAZ YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Uygulama hayata geçirildiğinde doğalgaz yardımına başvurular, diğerleri gibi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve e-Devlet aracılığıyla yapılacak.

DOĞAL GAZ YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Uygulama hayata geçirildiğinde doğalgaz yardımına başvurular, diğerleri gibi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve e-Devlet aracılığıyla yapılacak.

Yani hanede 4 kişi varsa ve haneye giren para 5 bin 670 liranın altındaysa, bu yardım sağlanıyor. Doğalgaz için de bu kriterin geçerli olup olmayacağı önümüzdeki günlerde netleşecek.

Haberin Devamı

DOĞAL GAZ YARDIMI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Destek 6 aylık kış dönemini kapsayacak. Ödemeler, iki eşit taksit ile yapılacak. Buna göre taksit dönemleri ise mart ve ekim ayları şeklinde belirlendi. Ödeme, hak sahibi kişinin PTT Kartı'na yatırılacak.

Böylece doğrudan doğruya kişinin hesabına geçecek. Kişi faturasını götürerek PTT'de bulunan hakkı ile ödemesini geri almış olacak.

450 İLE 1150 TL ARASINDA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın açıklamalarına göre, ısıl haritaya göre değişen şekilde hane başına ödeme yapılacak. Çünkü Erzurum'da ısınma ihtiyacı ile Ege'de ısınma ihtiyacı aynı değil. Buna göre; hane başına 450 lira ile 1.150 lira arası destek sağlanacak. Yıllık toplam 3 milyar liraya yakın destek öngörülüyor.