Gazete Vatan Logo

Dev ihale! Lira yerine dolar deyince...

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Çukurova Holding'den yönetimini devraldığı ağır ve zırhlı araç üreticisi BMC Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün satış ihalesini, yüksek katılım sağlanması amacıyla 10 Nisan'dan 30 Nisan tarihine (bugüne) ertelenmişti.

ES Mali Yatırım ve Danışmanlık Anonim Şirketi tarafından 540 milyon Türk Lirası teklif verildi.

985 milyon Türk Lirası ihaleye katılım bedeliydi. ES Mali Yatırım ve Danışmanlık Anonim Şirketi'ne katılım fiyatını artırması söylendi. Firma teklifini 550 milyon Türk Lirası'na çıkardı. İhale komisyonu başkanı da teklifin yükseltilmesini istedi.

ES Mali Yatırım ve Danışmanlık Anonim Şirketi patronu Ethem Sancak, tekliflerini 650 milyon liraya çıkardıklarını açıkladı.

Sancak, bu arada 700 milyon lira gibi bir rakam söyleyince, ihale komisyonu başkanı "Ben 700 milyon rakamını aldım" dedi. Böylece teklif 700 milyon liraya çıktı.

Ancak ihale komisyonu başkanı, "700 milyon lira yetmez. Bir atak daha rica etmenizi istiyorum. Canlı yayındayız 700 milyon lira rakamını aldım. Bedel 985 milyon lira biliyorsunuz. Sizin ülke sevginiz ve BMC'ye gösterdiğiniz bu ilgi paraya da dönüşecektir. Önce memleket, önce BMC" dedi.

İhalede "Önce BMC, bence BMC" reklamı da anımsandı.

Ethem Sancak ile ihale komisyonu başkanı arasında sıkı bir pazarlık başladı.

İhale komisyonu başkanı Sancak'a, "285 milyon lira açığınız var" dedi. Sancak, mola istedi.

İhale komisyonu başkanı teklifin yükseltilmesini istedi.ES Mali Yatırım teklifini 710 milyon TL'ye yükseltti

DİLİ SÜRÇTÜ

Molanın ardından konuşan Sancak, "Son olarak çam sakısı çoban armağanı, 710 milyon liraya çıkarıyoruz" dedi.

Sancak'ın dilinin sürçerek lira yerine dolar demesi salonda gülüşmelere yol açtı. İhale komisyon başkanı, "Biz dolar duyduk" diye konuştu.

Ethem Sancak, "Sayın başkan, 725 milyon lirayla kapatalım" dedi. İhale bu rakamla sona erdi.

İhale komisyonu uygun bulursa Cuma günü pazarlık aşamasına geçilecek.

Haberin Devamı