Gazete Vatan Logo

Deprem konutları hızla yükseliyor! Fulya Öztürk örnek daireleri inceledi

Hatay'da deprem konutları yükseliyor. Bayramda da çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, örnek daireyi gezerek inşası devam eden deprem konutlarını ekranlara getirdi.

Deprem konutları hızla yükseliyor! Fulya Öztürk örnek daireleri inceledi

Afet konutlarının yapımı hızla devam ediyor. CNN Türk ekibi depremin en çok etkilendiği Hatay’ın İskenderun ilçesinde TOKİ tarafından inşa edilen örnek konutları görüntüledi.

CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, örnek daireyi tanıtırken şu ifadeleri kullandı:

“Hatay’ın İskenderun ilçesinden yayınımızı gerçekleştiriyoruz. Depremzedelerin gözü kulağı kalıcı konutlarda, bir an önce kalıcı konutlara geçmek istiyorlar, bölgede çalışma devam ediyor. Kalıcı konutların yapım aşaması sürüyor.

Şu an İskenderun’daki TOKİ’nin yapmış olduğu konutlardayız. Örnek daireyi gezdireceğiz. Kapıdan içeri giriyorum. TOKİ Uzmanı Hüseyin Tuygar bekliyor. Kendisine detayları soracağım."

‘79 METREKARE, 2+1, EŞYALARI DİZİLMİŞ HALDE’

TOKİ İnşaat Uzmanı Hüseyin Tuygar inşaatı süren konutlarla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“İskenderun hastanesi yanımızda yapılıyor. Bitmek üzere, biz de TOKİ olarak 4 bin konutun ihalesini yaptık, yıl sonuna doğu teslimatları yapılacak.

İçinde bulunduğumuz daire 79 metrekare, 2+1, eşyaları ile dizilmiş bir halde. İnşaat devam ediyor. Bayram olması nedeniyle az da olsa çalışma devam ediyor. Evler deniz manzaralı. Bulunduğumuz bölgede temel atma zor ilerliyor, çok sağlam bir zeminde ilerliyoruz. Buna rağmen yıl sonuna doğru vatandaşları evlerine alacağız.

Haberin Devamı

HATAY GENELİNDE KAÇ TOKİ KONUTUNUN İHALESİ YAPILDI?

Şu ana kadar 35 bin konutun ihalesi yapıldı, bunun 4 bini bulunduğumuz mahallede. Bir andan arazi sorunları çözüldükçe, zemin etütleri yapıldıkça ihaleler devam ediyor.

‘YATAK ODASI 14 METREKARE, SALON 26 METREKARE’

Yatak odası 14 metrekare, ebeveyn banyosu yan tarafta, salon 26 metrekare içinde bulunduğumuz daire geniş bir şekilde. Eşyaları da konulmuş hali ile gayet de geniş.

İLÇELERDE SON DURUM NE?

Belen’de, Antakya’da, Kırıkhan’da hepsinde konut yapımı hızlı bir şekilde devam ediyor.

Bodrum, zemin artı 4 katlı olarak planlanıyor. Zemin çok sağlam olduğu için zemin artı 5 ve 6 olarak tiplerimiz var.”