Gazete Vatan Logo

Deichmann’dan down sendromlu gençlere tam destek

Her sene 21 Mart tarihinde kutlanan “Dünya Down Sendromu Günü” kapsamında Deichmann, Down Sendromu Derneği’yle beraber çok özel bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Markanın Özdilek AVM mağazasında gerçekleşen etkinlikte down sendromlu gençler Deichmann mağazasında çeşitli görevlerde sorumluluk aldı.

Down sendromlu gençleri topluma kazandırmak, çalışma ortamını deneyimletmek amacıyla hayata geçirilen projenin bir ayağı da eş zamanlı olarak Deichmann İtalya’da düzenlendi. İstanbul ve İtalya’daki mağazalar online olarak iletişime geçerek interaktif ortamda projeyi desteklediler. Topkapı Doğa Koleji Ortaokulu öğrencilerinin de down sendromlu arkadaşlarına destek olduğu özel günde eğlenceli ve keyifli dakikalar yaşandı.

Bu özel günde satışlardan elde edilen tüm gelir ise Deichmann tarafından Down Sendromu Derneği’ne bağışlandı.

Etkinlikle ilgili olarak Deichmann Türkiye Genel Müdürü Atilla Özkul “Deichmann global olarak Dünya Down Sendromu Günü’ne önem veriyoruz ve bu konuda farkındalığı artırmayı amaçlıyoruz. Bu projenin sürdürülebilir olarak devam etmesi ve down sendromlu gençlerimizin iş dünyasına entegrasyonu için elimizden geleni yapacağız” dedi. Bu anlamlı günde Deichmann İtalya ile eş zamanlı olarak benzer bir etkinliğe imza attıklarının da altını çizen Özkul, “Down sendromlu gençlerimizin gelişimlerine ve hayatlarına renk katmak, onların da bir birey olduğunu unutmamak, hepimizin en önemli sorumluluğudur. Toplumdaki önyargıyı kırmak ve sosyal sorumluluk bilinci oluşturmak için Down Sendromlular Derneği’ne ve genç arkadaşlarımıza Deichmann olarak her platformda destek olacağız .” dedi.

Haberin Devamı