Gazete Vatan Logo

Dağıtım şirketleri ‘bağlantı’ kuramadı tüketici şikayet etti

Doğalgaz şirketlerinin uygulamalarından memnun olmayan vatandaşların şikayetlerini değerlendiren Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) şirketleri hantallaşmamaları konusunda uyardı. EPDK verilerine göre, geçen yıl kuruma yapılan tüketici başvuru ve şikayetlerinde ilk sırayı bağlantı konusu aldı. Şikayetlerin yüzde 40.1’ini bağlantı hizmetleri konusundaki talepler oluşturdu.

Bunu yüzde 17.6 ile abone bağlantı bedeli, yüzde 11.7 ile fatura, sayaç ve fiyat, yüzde 6.8 ile güvence bedeli ve iadesi, yüzde 4.9 ile gaz açma/kapama bedeli, gecikmiş faturalarda taksitlendirme, yüzde 3.9 ile proje onay ve gaz açma işlemlerinde gecikme, yüzde 2.9 ile serbest tüketici, yüzde 1.9 ile servis hattı, servis kutusu montajı ve montaj süresi şikayetleri izledi.

Dağıtım şirketlerinin müşteri başvuru ve şikayet birimlerinin ihtiyacı karşılayacak şekilde modernize edilmesi gerektiğini açıklayan EPDK, “Aksi durumda, dağıtım şirketleri müşterilerinde, bedellerin ve faturaların tahsil edilmesi durumunda oldukça hızlı davranan ve fakat hizmet götürülmesinde ya da sorunların çözülmesinde aynı çabukluğu gösteremeyen hantal şirketler izlenimi bırakmaktadır. Bu nedenle hizmette kalitenin en yükseğe çıkarılması, müşteri memnuniyetinin artırılması ve tüketici bilincinin sağlıklı olarak oluşturulması kapsamında, dağıtım şirketlerinin kendilerine ulaşan başvuru ve şikayetleri zamanında cevaplandırması, yapılan başvuru ve şikayetlerin takibinin yapılmasına olanak sağlanması gereği ortaya çıkmaktadır” uyarısında bulundu.

Haberin Devamı