Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni asgari ücret açıklaması! Yeni asgari ücret net 8 bin 500! İşte 2023 Asgari ücret zammı açıklaması!

2023 yılı için uygulanacak asgari ücreti Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak asgari ücreti kamuoyuna duyurdu. Peki, 2023 yılında uygulanacak asgari ücret ne kadar oldu? 2023 Asgari ücret brüt ve net ne kadar? İşte 2023 Asgari ücret zammı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni asgari ücret açıklaması! Yeni asgari ücret net 8 bin 500! İşte 2023 Asgari ücret zammı açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan son dakika 2023 asgari ücret açıklaması! Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2023 yılı için uygulanacak asgari ücreti Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.

2023 ASGARİ ÜCRET BRÜT VE NET NE KADAR? İŞTE 2023 ASGARİ ÜCRET ZAMMI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde: 

"Değerli işveren temsilcisi, kıymetli basın mensupları sizleri selamlıyorum. Çalışan ve işveren temsilcileri bir araya gelmişlerdir. Yapılan bir dizi toplantı sonunda, çalışan ve işveren tarafları maalesef ortak rakam üzerinde anlaşamamışlardır. Hükümet olarak biz tüm tarafların tekliflerini ve gerekçelerini saygıyla karşılıyoruz. Her kesim kendi hassasiyetleri doğrultusunda bir tutum ortaya koyacaktır. Bize düşen en hakkaniyetli, sürdürülebilir sonucun ortaya çıkmasını sağlamaktır.

Makul noktada uzlaşma için samimi gayret sarfettik. Gönlümüz çalışan temsilcilerinin de bugün aramızda olmasını isterdi. Ancak taraflardan herhangi biri katılmadığı için hem çalışanların alacakları en az maaşı hem de buna endeksli geliri belirleyen asgari ücreti ortada bırakamazdık. Geçmiş yıllarda da hükümet olarak sonuçlandırılan çok sayıda asgari ücret müzakeresi vardır. Açıklayacağımız asgari ücret rakamı ülkemizin genel ekonomik ve sosyal görünümüyle de uyumludur. Bugün ülkemiz 34.7 milyonluk işgücüne karşılık, 31.6 milyonluk istihdamla tarihinin en yüksek çalışan rakamına ulaşmıştır. Küresel krizin gelişmiş ülkeleri dahi ciddi süreçte sarstığında Türkiye'nin kalkınmasını artırarak sürdürmesi tüm dünyada ilgiyle takip edilmektedir. 85 milyon vatandaşımızın tamamının hayat kalitesini yükseltmek için kullanıyoruz.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz haftalarda kamu görevlilerinin ek göstergeden sözleşmelilerin kadroya geçirilmesine kadar anlayışla çözüme kavuşturduk."

 2023 Asgari ücret brüt ve net ne kadar?

2023 asgari ücret 8 bin 500 lira oldu.