Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'müjde' açıklamasının ardından siyasilerden ilk yorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Karadeniz'de doğal gaz bulunduğunun müjdesini vermesinin ardından siyasilerden konuyla ilgili birçok yorum geldi. İşte o yorumlar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'müjde' açıklamasının ardından siyasilerden ilk yorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günlerdir merakla beklenen 'müjde'yi açıkladı. Tarihi açıklamanın ardından siyasilerden de ilk değerlendirmeler geldi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı müjdeyle ilgili yorumlar:

MECLİS BAŞKANI ŞENTOP: TARİHİ DÖNÜM NOKTASI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, doğal gaz keşfiyle ilgili, 'Milletimiz için tarihi bir dönüm noktası. Bu bir başlangıç inşallah arkası gelecek. Çok büyük başarıdır. Bunun arkasında yatan şey irade ve kararlılıktır. Millet ve hak yolunda samimiyetle çalıştığınız zaman Cenab-ı Hak size ummadığınız yerlerden yeni yollar açıyor. Millet olarak hepimizin sevineceği bir olay neticede. Hangi siyasi görüşten olursa olsun 83 milyonun sevinmesi kanaatindeyim. Bizim akademide eski tabirle müsteşrik, oryantalist denilen batılı akademisyenler Osmanlı coğrafyasında çalıştığı zaman onlara müsteşrik denirdi. Bu oryantalist bakış açısıyla Türkiye'yi anlamaya çalışanlar, küçümseyen, yapılan işin ehemmiyetini küçültmeye çalışan yaklaşımlar var. Bunlar önemli değil, milletimizin tarihi bir dönüm noktasıdır. Elhamdülillah diyoruz, milletimize şükranlarımızı, Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi arz ederiz.

Haberin Devamı

İLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUN:
''Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde hızla yürüdüğümüz güçlü ve tam bağımsız Türkiye yolunda bugün büyük bir adıma şahitlik ediyoruz.
Fatih sondaj gemimizin Karadeniz’de keşfettiği, ülkemize gelir getirecek doğalgaz rezervleri ülkemize hayırlı olsun.''
DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU:
Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın verdiği müjde ile tam bağımsızlık yolunda dev bir adım daha atıyoruz. Enerjide de oyun kurucu oluyoruz! Hedef 2023!
Sakarya gaz sahamız milletimize hayırlı olsun. #MüjdelerOlsun
İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU:
''Elhamdülillah...#MüjdelerOlsun''
ADALET BAKANI ABDULHAMİT GÜL:
''Fatih ile Türkiye Çağı'nın kapısı açılıyor.''
TİCARET BAKANI RUHSAR PEKCAN:
Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan'ın: "Her Arayan Bulamayabilir ama Bulanlar Arayanlardır."
#Fatih sondaj gemimizin Karadeniz’de keşfettiği,ülkemize gelir getirecek,iş dünyamızın rekabetçiliğine olumlu katkı sağlayacak doğalgaz rezervleri ülkemize hayırlı olsun. #MüjdelerOlsun''
SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA: Cumhurbaşkanımız, Millete Sesleniş konuşmasında, Karadeniz’de 320 Milyar metreküp doğal gaz bulunduğu müjdesini verdi. Dönüm noktası milli projede emeği olan kadroları kutluyoruz. Bu gelişme, verdiği heyecanla, halkımıza salgına karşı da motivasyon olacak. Her alanda başaracağız.
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY:
Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın liderliğinde yeni bir döneme şahitlik etmenin haklı gururunu yaşıyoruz.Müreffeh yarınlar, güçlü ve tam bağımsız Türkiye yolunda Sakarya Gaz Sahası’nın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.
TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ:
''Ülkemizi doğalgazda kaynak ülke haline getirecek tarihi keşif yüce milletimize hayırlı olsun.
Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın liderliğinde; rotamız istikrar, pusulamız gelecek, istikamet Büyük ve Güçlü Türkiye''
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM:
''Bugün güçlü Türkiye yolunda yeni bir şahlanışa şahit olduk. Şanlı devletimizin yükselişi daha nice müjdelerle ilanihaye sürecek.
Bu uzun maratonda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bize durmak yok… ''
MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK: Cumhurbaşkanımızın liderliğinde arama faaliyetleri yürüten Fatih gemimizin Karadeniz'de bulduğu doğalgaz rezervinin müjdesiyle gururlandık. Bu keşfin, ülkemizin müreffeh yarınlarına değer katmasını temenni ediyorum.
GENÇLİK VE SPOR BAKANI MEHMET KASAPOĞLU:Hayırlı niyetlerle gittin, hayırlı haberler getirdin. Bir milletin müjdesi oldun. Bugün, dünden daha güçlüyüz.
AİLE. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK: Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır. Milli enerjide yeni bir dönem açıldı, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.
AK PARTİ GENEL BAŞKANVEKİLİ NUMAN KURTULMUŞ: "İstikamet büyük ve güçlü Türkiye" yazan bir fotoğrafa yer veren Kurtulmuş, "Ülkemiz tam bağımsız, güçlü ve büyük Türkiye istikametinde kendi milli eksenini tahkim ediyor. Şükürler olsun. Allah nazardan saklasın."
CUMHURBAŞKANLIĞI BAŞDANIŞMANI HİDAYET TÜRKOĞLU:
Fatih Sondaj Gemimizin Karadeniz'de keşfettiği doğalgaz rezervi ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.
EKREM İMAMOĞLU: ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Karadeniz'deki doğal gaz rezervinin keşfiyle ilgili olarak "Bulunan doğalgaz rezervinin milletimizin refahını ve ülkemizin gücünü artırmasını temenni ediyorum. Denizlerimizde ailelerinden uzakta aylar boyunca fedakarca çalışan Fatih Sondaj Gemisi'nin tüm mürettebatına da şükranlarımı sunuyorum" dedi
MANSUR YAVAŞ: HEPİMİZİN İÇİN GURUR KAYNAĞI
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı: "Fatih sondaj gemimizin Karadeniz'de gerçekleştirdiği 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfinin milletimiz ve ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Ülkemizin enerji alanında attığı bu önemli adım hepimiz için gurur kaynağıdır"

Haberin Devamı

AĞIRALİOĞLU: TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Haberin Devamı

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Karadeniz'de bulunan doğal gaz rezervine ilişkin "Türkiye Cumhuriyeti'nin yarınları adına milletin bu kadar zor günlerinde bir nebze olsun rahatlığına sebep olacak böyle güzel bir habere katkısı olan herkese bütün kalbimizle teşekkür ediyoruz." dedi.
Ağıralioğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Karadeniz'de bulunan doğal gaz rezervine ilişkin açıklamalarını değerlendirdi.
Açıklanan rezervin tahminlerin altında olduğunu belirten Ağıralioğlu, "Şunu baştan peşinen söyleyelim, bir metreküp bile bulunsa memleketimiz için bulunmuş emek edilmiş, ter dökülmüş her şey kıymetlidir." diye konuştu.
Ağıralioğlu, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltacak bu gelişmenin önemine değinerek, "Enerjide dışa bağımlılığımızı azaltacak, üretimimizde rekabet imkanlarımızı kuvvetlendirecek, cari açığımızın kapanmasına katkı sağlayacak bu teşebbüs içinde emek edilmiş her şeye teşekkür etmek bizim milletimiz, partimiz, devletimiz adına da borcumuzdur." ifadelerini kullandı.
Bu gelişmede emeği geçen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı çalışanlarına ve teknik ekibe teşekkürlerini ileten Ağıralioğlu, şunları kaydetti:
"Oluşturulan zenginliği tabii ki siyaset kendi başarısı, gayreti, alın teri olarak millete sunar, millet de buna teşekkür eder. Siyasetçilerin devlet idarecilerinin zenginlik oluşturmak görevleridir. Siyasetçilerin itibarı oluşturdukları bu zenginliği, kazandıkları bu zenginliği adil dağıtabilmeyi başarmalarında yatar. Bugün bu sevinçli haberin üzerinde gölge yapmak istemeyiz. Ama biz muhalefet partisiyiz. Bu mevzuda daha önce kulaklarımıza çalınmış nice müjdeli haberlerin arkasından hesapsızlığın hicranı düştü hissemize."
Bulunan rezervle ilgili kazançların adaletli dağıtılması gerektiğini belirten Ağıralioğlu, "Bir devlet, bir devlet yönetimi toplarken, bulurken, gayret ederken zenginliği dağıtırken de muhafaza etmek zorundadır. Bu mevzuda değil bütün mevzularda devletin yönetim merkezinde liyakatin olması ile alakalıdır." diye konuştu.
Devlet yönetiminde ciddiyet, bulunan zenginliklerin paylaştırılmasında adalet, bütün bu süreçleri organize ederken de devlet terbiyesinin gerekli olduğunu dile getiren Ağıralioğlu şöyle devam etti:
"Enerji Bakanlığımız başta bu mevzuda üzerine düşen her şeyi layıkıyla yapan Türkiye Cumhuriyeti'nin yarınları adına milletin bu kadar zor günlerinde bir nebze olsun rahatlığına sebep olacak böyle güzel bir habere katkısı olan herkese bütün kalbimizle teşekkür ediyoruz."
Süreçle ilgili teknik değerlendirmelerin ilerleyen günlerde yapılacağına dikkati çeken Ağıralioğlu, "Biz İYİ Parti olarak bu süreci hassasiyetle dikkatle takip edeceğiz. Bütün bu süreç içerisinde emeği geçenlere teşekkürleri arz ediyoruz." dedi.

Haberin Devamı