Gazete Vatan Logo

Cironun yarısı mobilden geldi

Online sitesini yenileyen Beta’nın Genel Müdürü Barbaros Akyıldız, “Eski sitemizde mobil ciro toplam cironun ortalama yüzde 15’ini oluştururken, yeni sitenin yayına girmesiyle kampanyanın ilk gününde mobil ciro toplam cironun % 50’si olarak gerçekleşti” dedi

Cironun yarısı mobilden geldi

BETA, tüketicilerin ihtiyaçlarına çok daha iyi cevap vermeyi hedefleyen web sitesini yeniledi. Özellikle son dönemde e-ticaret satışlarında görülen artışla bu kararı aldıklarını belirten BETA Genel Müdürü Barbaros Akyıldız, “Web sitemizde 2012’den beri kullandığımız tasarımı tamamen değiştirdik. Yeni tasarımda Türkiye’deki e-ticaret müşterilerinin kullanıcı alışkanlıklarını ve eski sitemizde kendi müşterilerimizin site içerisindeki davranışlarını araştırarak tamamen kullanıcı dostu bir site olmasını amaçladık. En önemli yeniliklerden biri sitemizin mobil cihazlara çok daha uyumlu hale gelmesi oldu. Mobil ekranlara uygun yeni tasarımımızla birlikte ciroda yüzde 20-25 oranında artış bekliyoruz” dedi.

Önceki uygulamada yeni başlayan kampanyaların yüzde 90 mobilden takip edildiğini ancak mobil cihazlardan kolaylıkla alışveriş yapılamaması nedeniyle ciro kayıpları yaşadıklarını ifade eden Akyıldız, şöyle devam etti:

“İlk sonuçları, en son başlayan kampanyamızda gördük. Eski sitemizde mobil ciro toplam cironun ortalama yüzde 15’ini oluştururken, yeni sitenin yayına girmesiyle kampanyanın ilk gününde mobil ciro toplam cironun yüzde 50’si olarak gerçekleşti.”

Haberin Devamı