Gazete Vatan Logo

Cesaret kazandık

DenizBank Genel Müdürü Ateş, alınan tedbirlerin bankaları cesaretlendirdiğini, kredilerde artık yüzde 10 yerine yüzde 20’ye yakın büyüme beklediklerini söyledi

Cesaret kazandık

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, “Kredilerde artık yüzde 10’un değil, yüzde 20’ye yakın bir büyümenin öngörülebileceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Bursa’da gazetecilerle bir araya gelen Ateş, ilk çeyrekte bankacılık sektörü genelinde sonuçların iyi çıkacağını ancak 2016’nın vahim bir yıl olduğunu söyledi. Dünyanın çok gerildiğini ifade eden Ateş, coğrafi konumun bir taraftan avantaj iken, diğer taraftan dezavantaj olduğunu, her türlü zorluğa, soruna yakın kaldıklarını kaydetti.

Hakan Ateş, 2017’de ekonomik büyümenin yüzde 3 seviyesinde gerçekleşeceğini ancak Türkiye’nin ihtiyacının yüzde 4’ler olduğunu ifade ederek, “Alınan makroihtiyati büyümeci tedbirler doğru ancak bunlar tek önlem değil” dedi. Eximbank kredileri ve Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaletleri ile özellikle ihracatçılara ciddi yol açıldığını belirten Ateş, şöyle devam etti:

“Sermaye yeterlilik rasyosunu rahatlatıcı munzam ve vergi düzenlemeleriyle ekonomi rahatlatıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ciddi tedbirler aldı. Benzeri daha önce pek olmamıştı. Hepsine bakınca işveren açısından yeni istihdam yaratmak cazip hale geldi. Ülkemizdeki üniversite mezunu işsizleri görmezden gelemeyiz. Köklü eğitim reformları gerekli. İlgili bakanlıklar ve Hazine’nin aldığı önlemler, istihdam tedbirleriyle en azından kaldıracı kullandırmak açısından bankaları cesaretlendiriyor.”

Haberin Devamı

Suda nefesimizi tutarak gidelim

Hakan Ateş, politik gerginliğin dünyanın genelinde olduğunu, her ülkenin kendi çıkarını koruduğunu, Türkiye’nin de korumak zorunda olduğunu vurgulayarak, “Ancak bu ilişkilerin politik düzlemde ve dış ilişkiler düzleminde daha yumuşak gitmesi turizme destek verir. Bu dönem olağanüstü bir dönem. Avrupa’da seçim durumu var” dedi. Ateş, şöyle devam etti: “Ben buna ‘Suyun altında nefesini tutarak gitmek’ diyorum. Yatırımcılar, işletmeciler, tur operatörleri, hava yolu şirketleri, bankalar ve kamu bir ekosistem... Devlet sektörde bazı ertelemeler yaparken, bankacılık sektörü yeniden yapılandırma, taksit ve bazı anapara ödemelerini öteleme sürecine gitti.”

Haberin Devamı