Gazete Vatan Logo

Bu yaz boş oda zor

Yerli ve yabancı turist sayısında yüzde 20’şer artış beklediklerini, turizm sektörünün 2018’i iyi geçireceğini belirten Tatilsepeti.com Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz “Tatil sezonunda boş oda bulmak çok zor olacak. Erken rezervasyon önemli” dedi

Bu yaz boş oda zor

Tatilsepeti.com Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz, kötü geçen 2015 ve 2016’dan sonra 2017 yılında toparlanan Türkiye turizminin 2018’i kesinlikle çok iyi geçireceğini söyledi. Bu yıl kapasite problemlerinin yaşanma ihtimalinin yüksek olduğunu belirten Küçükyılmaz, “Çünkü yerli turistin seyahat yaptığı dönem, yani 15 Haziran-15 Eylül arası en yüksek sezon. Bu yıl hem yabancı hem de yerli turistlerin taleplerinde ciddi artış yaşanacak. Tatil sezonunda otellerde boş oda bulmak çok zor olacak. Bu yüzden erken rezervasyonları yapmak lazım. Ayrıca son yıllarda düşen tatil fiyatları bu yıl biraz artacaktır” dedi.

% 25 fiyat artışı olacak

Geçen yıla göre yüzde 20-25 civarında oda fiyatlarının artacağını öngördüklerini belirten Küçükyılmaz, “Bu yüzden erken rezervasyonla bunu tolore etmelerini öneriyoruz vatandaşlara” diye konuştu. Küçükyılmaz, yerli turist rezervasyonlarında Ocak ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 civarında artış olduğunu belirterek, erken rezervasyon alışkanlığının Türk turistlerde yavaş yavaş alışkanlık haline gelmeye başladığını da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Söz konusu yüzde 30’luk artışın tüm yıla yayılamayacağını, yıllık yüzde 15-20 civarında artış beklediklerini aktaran Küçükyılmaz, şu bilgileri verdi: “Erken rezervasyonlarda en çok tercih edilen yine Bodrum, Antalya’nın Kemer, Belek, Alanya başta olmak üzere tüm ilçeleri. Ancak Ege gibi kıyı kesimler erken rezervasyonlarda en çok tercih edilen bölgeler. Son dönemde Türk turistlerin Side’ye daha çok gittiğini görüyoruz. Bunun sebebi de önceleri oraya Avrupalı turistler giderdi. Son 2-3 yılda onlar gelmeyince Side otelleri yerli turistleri kabul etmeye başladı. Orayı keşfeden iç pazar müşterisi Side’ye gitmeyi tercih ediyor.”

38 milyon turist

Erken rezervasyonlarda ciddi artışlar olduğunu dile getiren Koray Küçükyılmaz, şu anda yüzde 70’lere varan artışlar olduğunu ancak geçen yıl bu zamanlarda rezervasyonların önemli ölçüde düştüğünün unutulmaması gerektiğini vurguladı. Küçükyılmaz, Rusya’dan geçen yılki seviyede veya üzerinde turist geleceğini, Avrupa’dan ve alternatif pazarlardan gelen turist sayısında da artış yaşanacağını bildirdi. “Geçen yıla göre yurt dışından gelen turist sayısında çift haneli artış yaşayacağız” diyen Küçükyılmaz, Türk turizminin pik yaptığı 2014’te turist sayısının 40 milyona yaklaştığını, gelirin de 30 milyar doların üzerine çıktığını anımsattı. Küçükyılmaz, geçen yıl 32.4 milyon turist geldiğinin ve 26 milyar dolar gelir elde edildiğinin hatırlatılması üzerine, “Yabancı turist sayısının 2018’de yüzde 20 civarında artarak 38 milyona çıkacağını düşünüyorum. Çünkü Türkiye hem doğu hem de batı Avrupa’dan ciddi turist çekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı