Gazete Vatan Logo

Brent petrol düştü mü? Brent petrol ne kadar? Brent petrol kaç dolar? (29 Haziran 2022)

Rusya Ukrayna savaşı ile birlikte dünya petrol piyasalarında harekelilik devam ediyor. Brent petrolde dalgalanma sürerken uluslararası petrol piyasalarında brent petrol fiyatları da merak ediliyor. Peki, Brent petrol düştü mü? Brent petrol ne kadar? Brent petrol kaç dolar? İşte 29 Haziran 2022 petrol fiyatları!

Brent petrol düştü mü? Brent petrol ne kadar? Brent petrol kaç dolar? (29 Haziran 2022)

Dünyada petrol fiyatlarındaki dalgalanma sürüyor. Uluslararası piayasalarda petrol fiyatlarında hareketlilik devam ederken brent petrol fiyatları da en çok araştırılan konuların başında geliyor. Peki, Brent petrol fiyatı ne kadar oldu? Brent petrol fiyatı ne kadar, kaç dolar? 29 Haziran 2022 Brent petrol fiyatı!

BRENT PETROL DÜŞTÜ MÜ? BRENT PETROL FİYATI NE KADAR OLDU?

28 Haziran’da tekrar 110 dolar seviyesini aşan Brent petrol, 29 Haziran sabahına hafif düşüşle başladı.

Uluslararası piyasada Brent petrol fiyatı 113,02 dolardan işlem görüyor.

BRENT PETROL NEDİR?

Uluslararası petrol piyasasına yön veren petroldür. Londra Brent ya da Brent Blend olarak da bilinir. Çıkaran şirket Shell tarafından "Brent Goose" ismi verilmiş olup, içeriğinde %0,37 oranında sülfür bulunur ve bu da Brent Petrol’ün işlenmesi daha kolay olan “tatlı petrol” sınıfında yer almasını sağlar. Bir varil petrol 42 galon ham petrol eşdeğerindedir (159 litre). Bir varil ham petrolden, 19,6 galon benzin, 10 galon dizel yakıt ve ısıtıcı yakıt, 4 galon jet yakıtı, 1,7 galon ağır akaryakıt, 1,7 galon LPG ve 7,6 galon diğer türevler üretilebilmektedir.

Haberin Devamı