Gazete Vatan Logo

Borsa İstanbul'dan tarihi rekor! Borsa İstanbul'da son bir yılda yüzde 177 yükseliş

Borsa İstanbul ile ilgili son dakika gelişmesi. Borsa İstanbul rekor üzerine rekor kırmayı sürdürürken, bugünkü işlemlerde gün içi tarihi zirvesini 3000 puanın üzerine taşıdı. BIST 100 endeksinin son 1 yıllık getirisi ise yüzde 177 oldu.

Borsa İstanbul'dan tarihi rekor! Borsa İstanbul'da son bir yılda yüzde 177 yükseliş

Borsa İstanbul her gün rekorlarına bir yenisini daha ekliyor. Güçlü yükselişle yatırımcıların güvenini tam olarak arkasına alan Borsa İstanbul, şirketlerin de güçlü kârlılıklarıyla göz dolduruyor. Borsa İstanbul güne 2979 puandan başladı. Gün içinde en yüksek 3007 puan seviyesine kadar çıktı.

3000 PUAN DA AŞILDI

Borsa İstanbul'daki tarihi yükseliş serisi yılbaşından önce de sonrasında da devam etti. 2022 yılının ilk işlem gününe 1871 puandan başlayan Borsa İstanbul bugün 3007 puana kadar yükseldi ve son 8 ayda yüzde 61 oranında değer kazanmış oldu.

Son bir yıla baktığımızda da BİST endeksi yüzde 177 oranında oranında prim yapmış oldu.

ŞİRKETLER REKOR KÂR AÇIKLIYOR

Borsa İstanbul'a kote şirketler büyük kârlar açıklamaya başladı. Tarihi yüksek ciro ve kârlara ulaşan şirketlerin hisselerine yatırımcılar tasarruflarını yönlendirmeye başladı. Hem yükselişten hem de kârdan temettü geliri elde edecek olan yatırımcılar paralarını katlamaya devam ediyor.

BANKACILIK ENDEKSİ YÜKSELİŞİ DESTEKLİYOR

Bankacılık endeksi yılbaşından bu yana yüzde 85, son bir yılda ise yüzde 124 yükseldi.

Haberin Devamı

Sanayi endeksi yılbaşından bu yana yüzde 43, son bir yılda ise 87 yükseldi. Sanayi endeksi yılbaşından bu yana yüzde 43, son bir yılda ise 87 yükseldi.

Holding endeksi yılbaşından bu yana yüzde 74.5, son bir yılda da yüzde 124 oranında yükseliş kaydetti.