Gazete Vatan Logo

Borsa İstanbul'da yeni rekor! Yabancı yatırımcı ile yoğun temas

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın, İstanbul’da uluslararası yatırımcılarla toplantı yaptığı haftanın son işlem gününde gelen alımlar, borsayı yeni bir rekora taşıdı.

Borsa İstanbul'da yeni rekor! Yabancı yatırımcı ile yoğun temas

Bakan Şimşek ve Başkan Erkan, JP Morgan’ın organize ettiği toplantıda farklı yatırımcı kurumlardan yaklaşık 50 yöneticiyle bir araya geldi. Toplantıda yeni ekonomi yönetiminin önümüzdeki dönemde izleyeceği yola ilişkin bilgi verilirken katılımcıların soruları da yanıtlandı.

Milliyet'te yer alan habere göre; toplantının devam ettiği saatlerde Borsa İstanbul, alıcılı ve hareketli bir seyir izledi. Gün içinde 7427 puana kadar çıkan BIST 100 Endeksi, önce gün içi rekorunu, ikinci seans sonunda da kapanış rekorunu yeniledi. Endeks günü 7400 puandan tamamlarken günlük yükseliş yüzde 2.5’e yaklaştı. Alımların genele yayıldığı borsada en fazla değer kazanan sektörlerin başında ulaştırma, spor, yatırım ortaklığı ve bankacılık sektörleri geldi. BIST 100 Endeksi’nin yılbaşına göre yükselişi yüzde 34’ü aştı.

Günlük işlem hacmi 191.3 milyar lira olurken borsa şirketlerinin toplam piyasa değeri 8.2 trilyon liraya yaklaştı.

Borsanın hareketli geçirdiği haftanın son işlem gününde para piyasaları ise sakindi. Dolar 27 liradan, euro 29.55 liradan, Cumhuriyet altını ise 11 bin 325 liradan haftayı tamamladı.

Haberin Devamı