Gazete Vatan Logo

Borçlar siliniyor mu? Hangi borçlar silinecek? İcralık borçlar için düzenleme ne zaman çıkacak, neleri kapsıyor?

İcralık borçlar için düzenleme geliyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı! Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, icra takibindeki borçların tasviyesi ilişkin düzenlemenin Meclise geleceğini söyledi. Peki, Borçlar siliniyor mu? Hangi borçlar silinecek? İcralık borçlar için düzenleme ne zaman çıkacak, neleri kapsıyor? Varlık yönetim şirketlerine devredilmiş borçlar nedir? İşte detaylar…

Borçlar siliniyor mu? Hangi borçlar silinecek? İcralık borçlar için düzenleme ne zaman çıkacak, neleri kapsıyor?

Borçluları ilgilendiriyor! Varlık yönetim şirketlerine devredilmiş borçlar ile icra takibindeki borçlar tasfiye edilecek. Kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, icralık borçlar için düzenlemenin Meclis’e geleceğini belirterek düzenleme ile ilgili ayrıntıları paylaştı. Peki, Varlık yönetim şirketlerine devredilmiş borçlar siliniyor mu? Hangi borçlar silinecek? İcralık borçlar için düzenleme ne zaman çıkacak, neleri kapsıyor? Varlık yönetim şirketlerine devredilmiş borçlar nedir? İşte detaylar…

Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Beştepe’deki kritik toplantıdan borçlular için yapılacak düzenlemeye ilişkin müjdeli haber geldi. İcra Borçları düzenlemesi ile ilgili detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan anlattı.  

İCRALIK BORÇLAR İÇİN DÜZENLEME NASIL OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan icralık borçlar için düzenleme hakkında şunları söyledi:

“Bugün aldığımız yeni bir kararla da vatandaşlarımızın bir kısmının icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz.

Haberin Devamı

Buna göre, 15 Ağustos 2022 tarihinden önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülebilmesini ve böylece tasfiyesini sağlıyoruz. Varlık yönetim şirketlerine devredilmiş alacaklar da buna dahildir. Böylece icra takibine konu yaklaşık 10 milyon dosya ve yaklaşık 5,5 milyon vatandaşımız, icra takibinden kurtulmuş olacaktır.

Hükümet olarak aldığımız bu kararın yasal düzenleme boyutunu, ekim ayında Meclis'in açılmasıyla birlikte Cumhur İttifakı'nın Meclis grupları hemen atacaktır.”

HANGİ BORÇLAR SİLİNECEK?

İcralık borçlar için düzenleme, icra takibine yol açan 2 bin lira ve altındaki borçlar ile Varlık yönetim şirketlerine devredilmiş alacakları kapsıyor. 

İCRALIK BORÇLAR İÇİN DÜZENLEME NE ZAMAN ÇIKACAK? 

İcra borç düzenlemesi ile ilgili detaylar ve yasal düzenleme boyutu ekim ayında Meclis'in açılmasıyla birlikte görüşülecek.