Gazete Vatan Logo

Bitcoin ve kripto paralar için yeni kriz! Sert düşüş, TerraUSD ve Luna Coin sonrası şimdi de Ethereum...

Bitcoin ve kripto paralar için yeni kriz. Bitcoin (BTC) başta olmak üzere; TerraUSD (UST) ve Luna Coin ile baş gösteren krizle kripto para piyasası için türbülans sürüyor. Özellikle alt-coin diye adlanlarılan kripto paralar için düşüşler daha sert oldu ve herhangi bir toparlanma emaresi görülmedi. Fed'in sıkı para politikasına geçiş sürecini başlatmasıyla zaten ayı piyasasında olan Bitcoin ve kripto paralar için son olarak en büyük 2. büyük kripto para olan Ethereum'daki hata endişeleri artırdı. İşte son dakika haberinin detayları...

Bitcoin ve kripto paralar için yeni kriz! Sert düşüş, TerraUSD ve Luna Coin sonrası şimdi de Ethereum...

Koronavirüs döneminde uygulanan ultra gevşek para politikaları ile bir rüzgar yakalayan ancak son dönemde düşüş trendi içerisinde olan Bitcoin ve kripto para piyasasında yaşananlar yatırımcı güvenini sarsmaya devam ediyor. Terra LUNA Coin krizi sonrası şimdi de Ethereum'da yaşananlar kripto para piyasasında 'Güvenilirlik' hikayesine adeta ikinci darbe oldu.

Piyasanın en güçlü birimlerinden ve 'Güvenilir' olarak adlanlandırılan ABD Doları'na endeksli TerraUSD (UST) stabil coininde yaşanan kriz kripto para piyasasını derinden sarsmış, 1 dolar civarında seyretmesi gereken UST 22 centin altına gerilerken, piyasanın 10 büyük biriminde yer alan Terra LUNA coin ise yüzde 99.9 eriyerek adeta buhar olmuştu.

BİTCOİN 24.500 DOLAR DÜZEYİNİ GÖRDÜ

Bu durum ayı piyasasında yer alan Bitcoin ve kripto paralara adeta kabusu yaşattı. En büyük hacimli birim kripto para Bitcoin, tarihi zirve seviyesine göre yüzde 64 eriyerek destekleri tek tek aşağı yönlü kırdı ve 24.500 (BTC7BUSD) dolara kadar çekildi.

ETHEREUM DA EN ÇOK DEĞER KAYBEDENLER ARASINDA YER ALDI

Haberin Devamı

Aradan günler geçmesine rağmen kripto paralarda dalgalı seyir sürüyor. Yüksek enflasyon ve faiz ortamına ilişkin endişelerin yanı sıra sabit coinlerdeki istikrarsızlığın sıçraması ile kripto piyasalardaki kayıplar sürerken, son 7 haftada Bitcoin'in fiyatı yüzde 40'a yakın, Ethereum'un fiyatı yüzde 45 geriledi.

Tüm bunlarla beraber Nisan başında 2,1 trilyon doları aşan kripto para piyasasının yaklaşık 1 trilyon dolar para çıkışı oldu. (Sabah)