Gazete Vatan Logo

Bimeks, Yavru Vatan’a ‘can suyu’ oldu

Asrın Projesi olarak tanımlanan ve geçtiğimiz hafta tamamlanarak faaliyete geçen Can Suyu projesinin ardından Bimeks, Kıbrıs’ı Doğu Akdeniz’in teknoloji merkezi haline getirmek için yatırım yaptı. Kuzey Kıbrıs’ın ilk ve tek alışveriş merkezi olan 1001 Airport Mall Shopping Centre’da 570 metrekarelik mağaza açan Bimeks, yurt dışına da açıldı. Bimeks, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk ve tek teknoloji perakendecisi de oldu.

Bimeks, Yavru Vatan’a ‘can suyu’ oldu

Kuzey Kıbrıs Turizm Bakanı’nın da katıldığı açılışta konuşan Bimeks İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Ahmed Akgiray, Kıbrıs mağazasının yurtdışı yatırımlarının ilk ayağı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Ciroda yüzde 40 artış

“Birçok ülkeden yatırım teklifi alıyoruz. Kıbrıs mağazamız, Bimeks’in yurt dışı açılımının ilk aşaması olacak. Bimeks Türkiye sınırlarının ötesine çıkarak, uluslararası bir perakende markası olmayı hedefine koydu. Bu hedefe doğru ilk adımı Kıbrıs’ta atıyoruz. Biz Kıbrıs mağazamız ile aslında Doğu Akdeniz havzasına açılmış oluyoruz” dedi.

Bu sene kârlılıktan feragat etmeden yüzde 40 ciro büyümesi yaşadıklarını ve kendilerini Kıbrıs’ta evlerinde gibi hissettiklerinin altını çizen Akgiray, Afrika ve İran başta olmak üzere diğer ülkeler için de çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Son 2 senedir durgun geçen piyasaya rağmen Bimeks olarak her sene hedeflerini tutturduklarını söyleyen Bimeks İcra Kurulu Üyesi Mustafa Selçuk da “Bundan sonraki yıllar için yüzde 20-23 hedeflerimiz devam ediyor. Bu tahminler bizim temkinli senaryolarımız” diye konuştu.

Haberin Devamı