Gazete Vatan Logo

Bimeks için geri geldi!

Ahmed Akgiray NASA’daki işini bırakıp aile şirketine döndü

Bimeks için geri geldi!

Bimeks’in patronu Murat Akgiray’ın oğlu Ahmed Akgiray, NASA’daki işini bırakıp aile şirketine döndü. Akgiray, 2012’de Mars’a gönderilen aracın radarını yapan ekipte yer aldı.

Bimeks’in patronu Murat Akgiray’ın oğlu Ahmed Akgiray, Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi’ndeki (NASA) işini bırakarak aile şirketinde çalışmaya geldi. 3 ay önce Türkiye’ye dönen Ahmed Akgiray, Cornell Üniversitesi’nde okumuş. Elektrik-elektronik mühendisi. NASA’da 3 yıl çalışmış. Son olarak NASA’da geçen yıl yaşam izlerini araştırması için Mars’a gönderilen Curiosity adlı aracın radar sistemini yapan 20 kişilik ekibin içinde yer almış.

Hocalık da yapıyor

Topraktaki nemi ölçen ve seneye fırlatılacak olan bir aracın yapımında da görev alan Akgiray, Bimeks’e İcra Kurulu Üyesi olarak geldi. Akgiray, döndükten 2-3 gün sonra Bimeks, Electro World Türkiye ile satın alma görüşmelerine başlamış.


30 yaşında olan ve şu anda aile şirketinin yanında Özyeğin Üniversitesi’nde mikro dalgalar üzerine ders verdiğini anlatan Ahmet Akgiray, Türkiye’ye dönmekten pişman değil. Akgiray, “Amerika’da Los Angeles’teki Nasa laboratuvarında çalışıyordum. Orada güzel bir düzenimiz vardı. Ama aile şirketi de her zaman insanın hayali... Ben çok eskiden Bimeks’te staj yaptım. 5-10 sene sonra da yönetimi devralırım herhalde ama daha öğrenecek çok şey var... Elektrik-elektronik mühendisiyim, zorlandınız mı Bimeks’te derseniz zorlanmadım. Çünkü işin içine girdiğinizde arkasında muazzam bir matematik var” diye konuştu.

Nasa’daki çalışmaları hakkında da bilgi veren Akgiray, “Mars’a giden tekerlekli araçların hepsi benim bulunduğum Los Angeles’teki laboratuvardan çıkıyor. Biz geçen yıl gönderilen aracın radarı için 20 kişilik bir ekip olarak çalıştık. Kalsaydım 2020 projesinde çalışacaktım” değerlendirmesini yaptı.

1 gecede 2 kat büyüdü

BİMEKS, 45 bin metrekare olan satış alanını satın aldığı Electro World mağazaları ile yaklaşık 90 bin metrekareye çıkardı. Bu satın almayla 49 şehirde, 50’si franchise 115 mağaza ile hizmetlerini sürdürecek olan Bimeks, her gün mağazalarında 60 bin, internet sitesi üzerinden ise 110 bine yakın ziyaretçi ağırlıyor. Bimeks’in çalışan sayısı da 800’den 1.300’e yükseldi. Bimeks, 2013 sonunda 700 milyon TL olması beklenen cirosunu seneye 1.5 milyar TL’ye çıkarmayı hedefliyor.


Satın alma operasyonunu tedarikçilerin de katıldığı toplantıda kutlayan Bimeks’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray: “Bimeks, 23 yıl önce Kadıköy’de küçük bir mağaza olarak kuruldu. Bugün gelmiş olduğumuz nokta, Bimeks ailesi olarak inançla, emekle ve tükenmeyen bir azimle kat ettiğimiz yolun bir sonucu. Büyüdüğümüz tüm bu yıllar içinde verdiğimiz ‘Bimeks Sözü’yle gelişmeye devam edeceğimize inanıyorum. Böyle mutlu bir günde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli dostlarımıza çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

2.5 milyar dolara mal olan Curiosity, NASA’nın en önemli projesi. Bir araba büyüklüğünde olan Curiosity’nin üzerinde 17 kamera bulunuyor. Uzay aracı saatte 22.000 km hız yapabiliyor.

Haberin Devamı