Gazete Vatan Logo

Benzin fiyatları düşecek mi? ABD varil petrol satış bildirimini ne zaman yayınlayacak? ABD başkanı Biden ne zaman açıklama yapacak?

Beyaz Saray’dan kritik petrol adımı! Benzin fiyatlarını düşürecek! ABD'nin stratejik petrol rezervinden 15 milyon varil için satış bildirimi yayımlanacağını duyurdu. Piyasalar, ABD Başkanı Joe Biden’ın açıklamasını beklerken gözler ABD’ye çevrildi. Peki, Benzin fiyatları düşecek mi? ABD varil petrol satış bildirimini ne zaman yayınlayacak? Biden ne zaman açıklama yapacak? İşte detaylar…

Benzin fiyatları düşecek mi? ABD varil petrol satış bildirimini ne zaman yayınlayacak? ABD başkanı Biden ne zaman açıklama yapacak?

ABD’den petrol fiyatlarını düşürecek hamle! Beyaz Saray, varil petrol satış bildiriminin yayınlanacağını duyurdu. Petrol fiyatlarına ilişkin Joe Biden’ın açıklaması beklenirken, ABD’nin bu adımının petrol fiyatlarını düşüreceği belirtiliyor.

ABD PETROL REZERVİNDEN EK SATIŞ NE ZAMAN YAPACAK?

Beyaz Saray, ABD'nin stratejik petrol rezervinden 15 milyon varil satış bildirimini çarşamba günü yayımlanacağını duyurdu.

BİDEN NE ZAMAN AÇIKLAMA YAPACAK?

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden'ın çarşamba günü ABD enerji güvenliğinin güçlendirilmesi, üretimin teşvik edilmesi ve maliyetlerin düşürülmesine yönelik yeni eylemleri duyuracağı aktarıldı. NTV’nin haberine göre, söz konusu satışın mart ayında açıklanan 180 milyon varilin üzerinde petrolün piyasaya sürülmesi kararını tamamlayacağı kaydedilen açıklamada, Biden'ın gerekirse bu kış stratejik petrol rezervinden ek satışlara hazır olması için Enerji Bakanlığına çağrıda bulunacağı ifade edildi.