Gazete Vatan Logo

BDDK, bankacılara ‘çay partisi’ verecek

Banka kadrolarında önemli değişiklikler yaşanıyor

Son dönemde birçok üst düzey bankacı görevinden istifa etti. Bankalar boş kalan koltuklar için harıl harıl yeni atamalar yapıyor. Göreve yeni gelecek bankacılar atama öncesinde Ankara’ya gidip BDDK Başkanı Tevfik Bilgin’in çay eşliğindeki meşhur sözlü sınavından geçecek.

Son günlerde bankaların üst düzey yöneticilerinden peşpeşe gelen istifa haberleri dikkat çekiyor. Bazı bankaların verimlilik artışı nedeniyle yeniden yapılanmaya gittiği söylenirken son günlerde çok sayıda üst düzey bankacı görevinden ayrıldı. Bankalardan görevinden ayrılanların yerine gelecek bankacılar atama öncesinde Ankara’ya gidip Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda (BDDK) sözlü sınavdan geçecek. BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, daha önce yaptığı açıklamada, üst düzeyde çalışacak bankacıları tanımak için çay içmeye çağırdıklarını söylemişti.

Son dönemde görevinden ayrılan en üst düzey bankacı İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince. Ersin Özince’nin yerine Adnan Bali getirilmişti. Bali’nin göreve gelmesinin ardından Genel Müdür Yardımcısı Aykut Demiray’ın görevi sona erdilmişti. Diğer genel müdür yardımcıları Hülya Altay, Zafer Memişoğlu, ve Hakan Barut ise emeklilik nedeniyle bankadaki görevlerinden ayrılmıştı. Bu değişikliklerin ardından, Hazine Bölümü Bölüm Müdürü Senar Akkuş, Kozyatağı Kurumsal Şube Müdürü Erdal Aral, Teftiş Kurulu Başkanı Ertuğrul Bozgedik, Şube Ağı Geliştirme Bölümü Bölüm Müdürü Levent Korba, Risk Yönetimi Bölümü Bölüm Müdürü Rıza İhsan Kutlusoy, Gebze Kurumsal Şube Müdürü Aydın Süha Önder ve Bireysel Bankacılık Pazarlama Bölümü Bölüm Müdürü Yalçın Sezen genel müdür yardımcılıklarına getirildi.

TSKB’de 2 ayrılık

Bir diğer üst düzey istifa Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nda (TSKB) yaşandı. Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Halil Eroğlu emeklilik nedeniyle bankadaki görevlerinden istifa etti. TSKB’de Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Şemseddin Arat da görevinden ayrıldı. Halil Eroğlu’nun yerine göreve Fevzi Onat getirilmişti. Fevzi Onat, bu göreve gelmeden önce İş Bankası’nda Yönetim Kurulu üyesi ve Başkan Vekili unvanıyla görev yapıyordu. 30 Mayıs’ta bu görevlerinden istifa eden Onat’tan boşalan Yönetim Kurulu Üyeliği’ne Murat Vulkan, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevine ise Yönetim Kurulu Üyesi Füsun Tümsavaş seçildi.

Bankalardaki istifa furyası diğer bankalarda da devam etti. Alternatifbank İnsan Kaynakları Grubu’ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sedef Karadadaş’ın görevinden istifa ettiği açıklandı. Bankadan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, “Bankamızda İnsan Kaynakları Grubu’ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Sayın Sedef Karadadaş, 3 Haziran itibarıyla görevinden ayrılma kararı almıştır. Yerine, halen Hazine İşlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Murat Özer, sorumluluk alanı değiştirilmek suretiyle aynı tarihten itibaren İnsan Kaynakları Grubu’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak devam edecektir” denildi. Tekstilbank’ın Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nuriye Plotkin de 30 Mayıs tarihi itibarıyla emeklilik nedeniyle istifa ederek görevinden ayrıldı.

Finansbank’a 2 yeni isim

Finansbank Perakende Bankacılık’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı’na 2008 yılından bu yana bankada görev yapan Erkin Aydın, Kartlı Ödeme Sistemleri’nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı’na ise 5 yıldır çalışan Kunter Kutluay getirildi.Türk Ekonomi Bankası (TEB) Finansal Piyasalardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ekin Özoran da son günlerde görevinden istifa eden bir diğer bankacı.

Haberin Devamı