Gazete Vatan Logo

Bakan'dan Almanya'ya rest

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Almanya'nın, Türkiye'nin planlanmış Gümrük Birliği güncellemesini engelleme hakkı olmadığını söyledi.

Bakan'dan Almanya'ya rest

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, geçen hafta yaptığı açıklamada Ankara ile Gümrük Birliği görüşmelerinin ilerletilmesinin uygun olmadığını belirtmişti.

Ankara'da muhabirlerle görüşen Nihat Zeybekci, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılım görüşmeleriyle ilgili müzakerelerde sorun olmadığını ve sürecin devam ettiğini kaydetti.

Zeybekci, Almanya'nın, Türkiye'nin planlanmış Gümrük Birliği güncellemesini engelleme hakkı olmadığını söyledi.

ZAFER ÇAĞLAYAN AÇIKLAMASI

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan hakıknda ABD'de dava açılması ile ilgil soruya Bakan Zeybekci, "Ekonomi eski Bakanı (Zafer) Çağlayan'ın Türkiye'nin çıkarları aleyhine hiçbir işlemi olmamıştır, bizim için aslolan Türkiye'nin çıkarlarıdır.
İran'a yönelik (ABD) ambargolarının delindiği iddiaları var ama bir Türk bakan hakkında başka bir ülkenin bulunduğu iddia ispatlanmalı" diye yanıt verdi.
RUSYA İLE DOMATES KONUSUNUN BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ
Rusya ile yaşanan dometes kirizine de edğinen Zeybekci, "Rusya ile ticarette domates dışında engellenen bir tarım ürünü kalmadı, bu konunun da bir an önce çözülmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı