Gazete Vatan Logo

Bakan Muş'tan kritik açıklama

Son dakika haberi... Ticaret Bakanı Mehmet Muş önemli açıklamalarda bulunuyor. Bakan Mehmet Muş, " Küresel piyasalarda emtia fiyatlarında artış ve enerji ithalatına rağmen başardığımızın altını çizmek istiyorum. Sürdürülebilirlik ve geleceğin karşısında iklim krizi bulunmaktadır. İklim krizi ne ertelenebilir ne de ihmal edilebilirdir. İklim sermayesindeki her başarı ülkelerin küresel sermayesini de başarısını destekleyecektir." dedi.

Bakan Muş'tan kritik açıklama

Ticaret Bakanı Mehmet Muş canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Muş konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Küresel piyasalarda emtia fiyatlarında artış ve enerji ithalatına rağmen başardığımızın altını çizmek istiyorum. Sürdürülebilirlik ve geleceğin karşısında iklim krizi bulunmaktadır. İklim krizi ne ertelenebilir ne de ihmal edilebilirdir. İklim sermayesindeki her başarı ülkelerin küresel sermayesini de başarısını destekleyecektir.

Mevcut tablo küçük bir illetin atmosferi kirletmede özel izni varmış gibi hareket etmektedir. Türkiye olarak kendi yeşil devrimimizi gerçekleştirmek üzere adımlar atıyoruz. Paris iklim anlaşması onaylandı ve yeşil dönüşüm eylem planımızı onayladık.

Tam zamanlılığı ve gerektiği gibi bir dönüşüm gerçekleştirmek istiyoruz. Külfetin tüm ülkelerce paylaşılması gerektiğine inanıyoruz. Finansmana erişimin önem arz ettiğinin farkındayız. Amacımız kuşkusuz rekabetçi ve sürdürülebilir bir ihracat performansına ulaşmaktır."