Gazete Vatan Logo

Bakan Kurum: İlk Evim Tuzla kuralarımızda 14 bin 838 hak sahibini belirledik

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak, güvenli konutların yapım sürecini büyük bir kararlılıkla yürüttüklerini açıkladı.

Bakan Kurum: İlk Evim Tuzla kuralarımızda 14 bin 838 hak sahibini belirledik

 Açıklamasında, İstanbul’un direncini afetlere karşı yükseltecekleri bilgisine yer veren Bakan Kurum, “İstanbul’umuzu başta deprem olmak üzere tüm afetlere karşı daha dirençli hale getirmek için güvenli konutlar yapmayı sürdürüyoruz. TOKİ ile İlk Evim Tuzla kuralarımızda 9 günde 14 bin 838 hak sahibini belirledik” açıklamasına yer verdi. 

 TUZLA KURA ÇEKİMİ İÇİN SON 4 GÜN 

TOKİ Tuzla kura sonuçları listesinde yer alacak tüm isimlerin netleşmesine 4 gün kaldı. İstanbul Tuzla TOKİ çekilişleri devam ederken 27 Mart tarihinde TOKİ İstanbul müstakil arsa kura çekilişleri yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Eylül 2022 tarihinde açıkladığı ve ilk kuraları 7 Kasım 2022 tarihinde başlayan TOKİ kura çekimleri 19 Nisan'da TOKİ İstanbul kura çekimi ile son bulacak.


TOKİ TUZLA KURA ÇEKİMİ KONTENJANLARI

Proje çerçevesinde Tuzla'da yapılacak olan 20 bin 920 konut için şehit yakınlarına 381, engellilere bin 46, emeklilere 4 bin 184, gençlere 4 bin 184 ve diğer vatandaşlara 11 bin 125 kontenjan ayrıldı.

Haberin Devamı

Başvuru yapan şehit yakını 381 kişinin kontenjan kadar olması sebebiyle doğrudan hak sahibi olduğu sosyal konut projesinde bugün 19 bin 839 engelli başvurusu arasından bin 46 engelli hak sahibini belirlemek için kura çekimleri yapılıyor. 

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MURAT KURUM, DEPREMZEDE VATANDAŞLARLA İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “asrın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki Sakçagözü Mahallesi’nde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kurulan Mehmetçik İftar Çadırı'nda depremzede vatandaşlarla bir araya gelerek orucunu açtı. Yemekte İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından dua edildi. İftarı hazırlayan Mehmetçiğe teşekkür eden Bakan Kurum'a, Gaziantep Valisi Davut Gül ile 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma eşlik etti.

Bakan Kurum, yemeğin ardından depremzede vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinledi.

Bakan Kurum, 1200 hanenin bulunduğu ve depremde 900 evin yıkık ve ağır hasar aldığı Sakçagözü Mahallesinde, Mehmetçik tarafından kurularak depremzede vatandaşların hizmetine sunulan çamaşırhane, banyo, yemek dağıtım noktası, Mehmetçik okulları, mescit çadırları ve ekmek fırınları hakkında bilgi aldı.

Haberin Devamı