Gazete Vatan Logo
EkonomiBakan açıkladı! O cezaya af yok

Bakan açıkladı! O cezaya af yok

Bakan açıkladı! O cezaya af yok

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi affında 'verginin cezasının' kapsam dışına alınabileceğini açıkladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmeleri devam eden torba tasarı ile yapılandırma kapsamına girecek vergi ile ilgili bütün alacaklar toplamının 67 milyar lira olduğunu söyledi.

Şimşek, "Bunun, 23.5 milyar lirası dahilde alınan KDV, 17.6 milyar lirası gelir vergisi, 5.8 milyar lirası kurumlar vergisi, 7.5 milyar lirası motorlu taşıtlar vergisi, 4.7 milyar lirası ÖTV ve 7.9 milyar lirası ise diğer vergi kalemlerinden oluşuyor" dedi.

Kapsama girecek mükellef sayısının 9.86 milyon kişi olduğunu söyleyen Şimşek, bunun 6.2 milyonunun takipteki borcunun 1,000 liraya kadar olan mükellefler olduğunu kaydetti.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin

En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizifavorilerinize ekleyin.

Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin

Şimşek ayrıca, 67 milyar liranın gecikme faizi, ceza ve anapara toplamı olduğunu, tasarının anaparanın silinmesini kapsamadığını belirterek, görüşmeler sırasında vergi cezalarının da kapsam dışına alınabileceğini belirtti.