Gazete Vatan Logo

Ayçiçek yağı ile ilgili flaş karar! Resmen uzatıldı...

Ayçiçek yağı ile ilgili son dakika kararı! Son dönemlerde fiyatı ile çok konuşulan ayçiçek yağı ile ilgili yeni karar geldi. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile hububat ve ayçiçek yağı ithalatından vergi alınmayacak. Sıfır gümrük vergisi uygulaması, hububat için 2022 yılı sonuna kadar, ayçiçek yağı için de 1 Temmuz 2022'ye kadar uzatıldı.

Ayçiçek yağı ile ilgili flaş karar! Resmen uzatıldı...

Ayçiçek yağı ile ilgili flaş karar. İthalat Rejimi Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Buna göre, bitkisel yağların fiyatlarında yaşanan artışın önüne geçilebilmesi ve iç piyasa fiyatlarının makul seviyelerde tutulabilmesi amacıyla ham ayçiçeği yağı ve aspir tohumu ithalatında gümrük vergisi 31 Aralık'a kadar sıfırlanmıştı.

Gümrük vergileri ile ilgili yeni karar geldi. Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer alan karar göre daha önce uygulamaya konulan hububat ve ayçiçek yağı ithalatındaki sıfır gümrük vergisi uygulamasında uzatmaya gidildi. Sıfır gümrük vergisi uygulaması, hububat için 2022 yılı sonuna kadar, ayçiçek yağı için de 1 Temmuz 2022'ye kadar uzatıldı.