Gazete Vatan Logo

Aralık Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası toplantısı ne zaman?

2021 yılının son Merkez Bankası faiz kararı için gözler Para Politikası toplantısına çevrildi. Toplantıdan çıkacak karar merak edilirken analistlerin yorumları dikkatle takip ediliyor. Peki, Aralık Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası toplantısı ne zaman? İşte Aralık Merkez Bankası faiz kararı toplantısı tarihi ile ilgili detaylar...

Aralık Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası toplantısı ne zaman?

Aralık ayına kısa süre kala, yatırımcının gözü şimdiden Merkez Bankası aralık ayı faiz kararına çevrildi. Yılın son Para Politikası Kurulu toplantısının tarihi merak ediliyor. Peki, Aralık Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası toplantısı ne zaman? İşte Aralık Merkez Bankası faiz kararı toplantısının tarihi ile ilgili detaylar...

Kasım ayı Merkez Bankası PPK toplantısında 100 baz puanlık indirime gidilmesinin ardından döviz kurlarında hareketlilik yaşanmıştı. Yatırımcının gözü, aralık ayında yapılacak olan yılın son PPK toplantısına çevrildi.

MERKEZ BANKASI PPK TOPLANTISI NE ZAMAN?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Aralık ayı toplantısı 16 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek. Toplantının ardından Aralık ayı faiz kararının saat 14:00'te açıklanacak.

MERKEZ BANKASI KASIM AYI FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

Merkez Bankası Kasım ayının 18'inde gerçekleştirilen PPK toplantısının ardından şu ifadelere yer verildi; Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 16’dan yüzde 15’e indirilmesine karar vermiştir.

Haberin Devamı