Gazete Vatan Logo

Aralık ayı Merkez Bankası toplantısı ne zaman? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Ayın sonuna yaklaşırken Merkez Bankası aralık ayı toplantısı da yatırımcınıın gündeminde yer alıyor. Merkez Bankasının bu yıl içerisindeki son Para Politikası Kurulu toplantısı Aralık ayında gerçekleştirilecek. PPK toplantısı öncesi analistlerden de yorumlar gelmeye başladı. Peki, Aralık ayı Merkez Bankası toplantısı ne zaman? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte Merkez Bankası aralık toplantısı tarihi!

Aralık ayı Merkez Bankası toplantısı ne zaman?  Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Merkez Bankası faiz kararı aralık ayına girerken yatırımcının gündeminde olmaya devam ediyor. Yılın son toplantısı için milyonların gözü kulağu PKK toplantısına ve sonrasında açıklanacak faiz kararına çevrildi. Son Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizinde yapılan 100 baz puanlık indirimin ardından döviz kuru ve buna bağlı olarak altın fiyatlarında yükseliş yaşanmıştı. Peki, Aralık ayı Merkez Bankası toplantısı ne zaman?  Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte Merkez Bankası aralık toplantısı tarihi!

MERKEZ BANKASI ARALIK AYI PPK TOPLANTISI NE ZAMAN?

Merkez Bankası Aralık ayı PPK toplantısı 16 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek. Toplantının ardından Aralık ayı faiz kararının saat 14:00'te açıklanması bekleniyor.

MERKEZ BANKASI KASIM AYI FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

Merkez Bankası Kasım ayının 18'inde gerçekleştirilen PPK toplantısının ardından şu ifadelere yer verildi; Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 16’dan yüzde 15’e indirilmesine karar vermiştir.

Haberin Devamı