Gazete Vatan Logo

Araba fiyatları ile ilgili son dakika uyarısı! Otomobil fiyatlarına zam mı gelecek?

Araba almayı düşünen milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! ÖTV matrahlarının düzenlenmesiyle bazı modellerde fiyatlar düştü, sıfır otomobillerde oluşan indirimler sonrası vatandaşlar bayilere akın etti. Fakat bayilerde sıfır araba bulabilmek neredeyse imkansız. Stokçular harekete geçti, yılbaşı ile ilgili kritik uyarı geldi. İşte ikinci el araba ve sıfır araba fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması...

Araba fiyatları ile ilgili son dakika uyarısı! Otomobil fiyatlarına zam mı gelecek?

Arabalarda ÖTV matrahlarının belirlenmesinde değişikliğe gidildi. Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren değişikliğe göre matrah alt limiti 120 bin liradan 184 bin liraya yükseltildi. Bu değişiklik ile birlikte 595 bin TL ve altındaki araçların fiyatlarının düşmesiyle birlikte bu fırsatı kaçırmamayı düşünen vatandaşlar bayilerin yolunu tuttu.

İndirime giren otomobil markalarının bulunduğu bayilerini gezen vatandaşlar bayilerden "otomobil yok" cevabı alıyor. Bayiler vatandaşlara Aralık ve Ocak ayı için gün verirken; vatandaşlar ise Aralık ayında otomobillere zam geleceği endişesini yaşıyor.

Öte yandan bazı otomobil galerilerinin otoparklarında ise çok sayıda sıfır otomobil bulunduğu dikkat çekerken, bu araçların daha önce siparişi verilenler olduğu cevabı veriliyor.

“ASIL HAREKETLİLİK EMLAK VE OTOMOTİVDE OLACAK”

Araba fiyatları ile ilgili değerlendirmede bulunan Finans analisti İslam Memiş, “Matrah düzenlemesi ile birlikte bundan sonra otomotiv piyasasında bir hareketlenme olacaktır. Asıl hareketlilik otomotiv ve emlak kredilerindeki düşüşlerle birlikte yansıyacaktır. Bu yansımaların şöyle olacak denetleme mekanizmaları daha aktif bir şekilde rol alacaklar. Kur Korumalı Mevduat ve altın sertifikaları insanları dolardan uzaklaştırıyor. Borsaya ve Türk Lirasına yönelimler oluyor. Dolarizasyonun önüne geçiliyor” dedi.

Haberin Devamı

“EV ARABA ALACAK OLANLAR ARALIK AYINDA HAZIRLIKLARA BAŞLASIN”

İlk evim projesini aylar önce bilerek, “gerçekten taksitle ucuz alınabilir projelerdir” diyen Memiş, Aralık ayına dikkat çekerek, “Hazine ve Maliye Bakanlığının Ocaktan itibaren sahada daha aktif olacağına inanıyorum. Ocak ayı itibari ile kredi muslukları sonu kadar açılacak. Piyasada para bolluğu olacak, seçimlere kadar bir rahatlama dönemi olacak. Emlak ve araba alacak olan ya da yeni teşviklerden yararlanacak olan vatandaşların aralık ayı ile beraber yavaş yavaş hazırlıklarına başlaması gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.