Gazete Vatan Logo

Araba alacaklara büyük fırsat! Yeni düzenleme geliyor, araç kredileri artık...

Araba sahibi olmak isteyenlere müjde. Araç kredileriyle ilgili son dakika açıklaması geldi. Resmen değişiyor. Yeni düzenleme geliyor. Tarih belli oldu. BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben katıldığı canlı yayında taşıt kredileriyle ilgili yeni düzenleme olacağını bildirdi. Yerli otomobilin çıkışıyla otomobil kredileri konusunda artırım olacağını açıklayan Akben, taksit sayısının artırılması ile ilgili de görüşmelerin yapılacağını duyurdu. İşte son dakika haberini detayları...

Araba alacaklara büyük fırsat! Yeni düzenleme geliyor, araç kredileri artık...

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, A Para canlı yayınında kur korumalı TL mevduat hesaplarına katılımın 290 milyar lirayı geçtiğini aktardı. Araç kredileri ile ilgili de açıklamada bulunan Akben, yerli otomobilin çıkışıyla otomobil kredileri konusunda da artırım olacağını belirtti.

 

TAŞIT KREDİLERİ

Akben açıklamalarının devamında ise yerli otomobilin çıkışıyla otomobil kredileri konusunda artırım olacağını aktardı. Akben konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Otomobil tarafında da güncelleyeceğimiz rakamlar var. Orada bizim teşvik ettiğimiz bir alan var. İthal araçlar tarafında değil de biraz daha yerli araçlar tarafında kredi tarafı daha etkin olsun. Yerli otomobilimiz de çıktığında bir güncelleme yapacağız. Güncelleme ile birlikte orası biraz daha rahatlayacak. Sayı ile birlikte miktar da var. 120 bin, 300 bin, 750 bin diye dilimler var. O dilimlerde bir güncelleme yaparak, diyelim ilk dilim 120 bin. 120 binin yüzde 70'ini kredi alabiliyorlar. Onları güncelleyeceğiz."

Haberin Devamı

Akben ayrıca taksit sayısının artırılması ile ilgili de görüşmelerin yapılacağını aktardı.