Gazete Vatan Logo

Apple batacak!

Dr. Kıyamet: Apple, Polaroid gibi batacak

Son iPhone modelleriyle sadece 3 günde 9 milyon adet iPhone 5S ve 5C satarak herkesi şaşırtan Apple’a Doktor Kıyamet lakaplı yatırımcı Marc Faber’den kötü haber geldi.

CNBC’nin yayınına telefonla bağlanan Faber, Apple’ın başarısız ürünler yaratan sıkıntılı bir şirket olduğunu, bu yüzden iflas yoluna girebileceğini söyledi.

Apple hissesi almam

Faber, “Apple gerçekten benim ilgilenmeyeceğim türde bir borsa yatırımı. Ben kesin olarak iflas edecek demiyorum ama en sonunda iflas edebilir” diye konuştu.

Dr. Kıyamet, teknoloji devi Apple’ı 1970’li yıllarda piyasaya hızlı bir giriş yaptıktan sonra düşüşe geçen Polaroid şirketi ile kıyasladı. Marc Faber, “Apple, 1970’li yılların Polaroid’ine benziyor” dedi. Faber, teknoloji dünyasında işlerin nasıl değiştiğinin belli olmadığını ve büyük işler başarmış birçok şirketin günün sonunda iflas ettiğini belirtti.

Teknoloji devinin kasasında 147 milyar dolar nakit var

Moody’s’e göre Apple’ın 147 milyar dolar nakit parası bulunuyor. Şirketin piyasa değeri 453 milyar dolar seviyesinde. Şirket, 2013’ün üçüncü çeyreğinde 35.3 milyar dolarlık satış geliri elde etti. Net kârı 6.9 milyar dolar oldu. Üçüncü çeyrekte Apple 31.1 milyon adet iPhone satışına ulaşarak, rekora imza attı. 2012’nin aynı döneminde 26 milyon adet akıllı telefon satmıştı. Şirket, iPad ve Mac satışları tarafında ise beklentileri karşılayamadı. Apple 14.6 milyon iPad ve 3.8 milyon adet Mac bilgisayar sattı. Teknoloji devinin geçen yılın aynı döneminde satışları sırasıyla 17 milyon, 4 milyon adetti.

Haberin Devamı