Gazete Vatan Logo

Anadolu’da 20 bin kişiye iş yaratacak

Anadolu’da 20 bin kişiye iş yaratacak

Turkmall, Anadolu’da büyümesini sürdürüyor. Manavgat, Şanlıurfa ve Yozgat’ın ardından Ordu, Burhaniye ve Elbistan’da da kapılarını açacak olan Novada alışveriş merkezleri ile 300 perakende zinciri Anadolu’ya gidecek ve yaklaşık 1.000 mağazada 20 bin kişiye istihdam yaratmış olacak

1992 yılından bugüne 80’den fazla alışveriş merkezi geliştirip, bulunduğu bölgelere ve iş ortağı olan perakende markalarına değer katmaya devam eden Turkmall, Anadolu’daki yatırımlara odaklandı. Turkmall’un yatırım, kiralama, yönetim ve pazarlama hizmeti verdiği alışveriş ve yaşam merkezleri arasında Novada Outlet Söke, Bulvar Samsun, Novada Ataşehir, Novada Tokat, UNIQ İstanbul, Novada Outlet Akhisar, Symbol Yaşam Merkezi, Novada Outlet Konya ve Novada Edremit bulunuyor.

2 yılda 7 AVM sırada

Turkmall, önümüzdeki 2 yılda Anadolu’da 7 Novada projesini daha tamamlayacak. Yatırım için alışveriş ve yaşam merkezi olmayan bölgeleri seçen Turkmall’un Manavgat, Şanlıurfa ve Yozgat’ın ardından Ordu, Burhaniye ve Elbistan’da da kapılarını açacak olan Novada alışveriş merkezleri ile 300 perakende zinciri Anadolu’ya gidecek. Yaklaşık 1.000 mağazada, 20 bin kişiye daha istihdam imkanı yaratılacak. Turkmall Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu, önümüzdeki 5 yıl içinde Anadolu’da yatırım yapmaya devam edeceklerini anlattı. Eyüboğlu, “Anadolu’da Novada zincirleri ile diğer alışveriş merkezleri ziyaretçi sayısı yıllık 30 milyona yaklaşıyor. Turkmall’un Anadolu’da en çok ziyaret alan AVM’si ise Söke’de bulunuyor. Dönemsel olarak günde 45 bin ila 50 bin arasında değişen ziyaretçi sayısı ile Novada Outlet Söke, kış sezonunda günlük minimum 10 bin kişiyi ağırlıyor. Novada Outlet Söke’yi Bulvar Samsun ve Novada Tokat takip ediyor. İnsanlar en çok yemek ve eğlence ihtiyaçlarına para harcarken, sinemaya gitmek ise ilk tercih edilen sosyal yaşam aktivitesi olarak başı çekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Yaşam merkezi oluyor

Eyüboğlu, bu yatırımların şehrin buluşma ve sosyalleşme noktası olduğunu ifade etti. Eyüboğlu, sözlerine şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Biz, geliştirdiğimiz alışveriş merkezi projelerinde yalnızca alışverişe odaklanmıyoruz. Turkmall, bu projelerle birlikte ‘yaşam merkezi’ konseptini de bulunduğu lokasyonlara taşıyor. Anadolu’da büyük bir eksiklik olan kültür sanat merkezlerini, alışveriş merkezlerimiz ile Anadolu insanına sunuyoruz. Sinema salonlarının yanı sıra etkinlik alanlarına ve atölye çalışmalarına yer açan Turkmall, atölye çalışmaları ile paralel gerçekleşen sosyal sorumluluk projeleri ile de Anadolu illerinin kendini geliştirmesine katkı sağlıyor.”

Uniq Hall Ocak’ta açılacak

Turkmall, Anadolu’nun yanı sıra İstanbul’da da sanat alanındaki yatırımlarına devam ediyor. Geçen yıl sonunda açılan UNIQ İstanbul, yeni nesil kültür-sanat ve yaşam merkezi temasında, doğanın içinde sanatseverlerle buluşuyor. 62 dönüm arazi üzerinde, 150 bin metrekare toplam inşaat alanına sahip olan merkez; 36 konser ve etkinlik, 17 açık hava performansı ve 11 sergiye ev sahipliği yaptı ve 10 ayda 2 milyon 300 bin sanatseveri ağırladı. Burada yer alan ve Ocak 2016’da açılacak olan, 1.200 kişi kapasitesine sahip UNIQ Hall ise Türkiye’nin ve dünyanın önemli tiyatro ve şovlarına ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Kadınların ürünleri kermeste satılıyor

TURKMALL 6 projesinde yer alan 48 sinema salonu ile proje başına ayda yaklaşık 15 bin kişiyi ağırlıyor. Levent Eyüboğlu’nun verdiği bilgiye göre Turkmall, Anadolu projelerinde ev hanımlarının katılımı ile yapılan atölyelerde, yerel halkın el işi ve sanat becerilerini geliştirip atölyeler sonunda elde edilen ürünleri kermes dahilinde satışa sunarak, bu programları bölgenin ihtiyacı yönünde sosyal sorumluluk projeleri ile birleştiriyor.