Gazete Vatan Logo

Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika! Altında peş peşe uyarılar geldi! Altın için yeni rekor! Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın...

Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. Altın fiyatları düşüşe geçti. Altın fiyatları 60 gün öncesine geri döndü. Altın ile ilgili uzmanlardan peş peşe uyarılar geldi. Bunun yanında uzmanlar altın fiyatlarıyla ilgili yeni rekor tahminlerinde bulundu. Gram altın kaç para? Altın fiyatları yükselecek mi? Düşecek? soruları da cevabını buldu. Geçtiğimiz güne 1819 dolardan başlayan ons altın ABD ekonomisinin daralma kaydetmesi sonrasında düşüşe geçti. 1812 dolara kadar gerileyen ons altın 1817 dolardan kapandı. Bugüne 1817 dolardan başlayan ons altın gerileyerek 1815 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1812 dolar, en yüksek ise 1822 dolar seviyeleri görüldü. Yurt içinde ise gram altın fiyatı geçtiğimiz gün ons altına paralel olarak aşağı yönlü bir seyir izledi. Dün 976 liradan açılan gram altın 967 liraya kadar geriledikten sonra 972 liradan kapandı. Haftanın dördüncü işlem gününe 972 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda yatay seyrederek açılış seviyesinde hareket ediyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 967 lira, en yüksek ise 981 lira seviyeleri görüldü. İşte altın fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...

Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika! Altında peş peşe uyarılar geldi! Altın için yeni rekor! Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın...

Para ve emtia piyasalarında gözler geçtiğimiz gün açıklanan ABD GSYH büyüme rakamlarındaydı. Buna göre ABD ekonomisi 1. çeyrekte yüzde 1.6 oranında daralma kaydetti. Analistlerin beklentisi ise ekonominin yüzde 1.5 oranında daralacağı yönündeydi.

Geçtiğimiz haftalarda ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, ekonominin resesyona girebileceğini kabul etmişti. ABD’de enflasyonun 41 yılın rekorunu kırmasıyla birlikte Fed faiz artışlarına başlamış ve haziran ayında 75 baz puan faiz yükselterek 28 yılın en sert artışını gerçekleştirmişti.

FED RESESYONA KARŞI SAVAŞIYOR

Yükselen enflasyon ortamında faiz oranlarının artırılmasıyla birlikte tüketicilerin ve ticari faaliyette bulunan işletmelerin krediye erişimi kısıtlanacak. Bu durum talebi kısacak ve ekonominin durgunluğa girmesine yol açacak. Fed faiz oranlarını artırırken ekonominin resesyona girmemesi için büyük çaba sarf ediyor.

3 BÜYÜK MERKEZ BANKASI BAŞKANI ENFLASYONU GÖRÜŞTÜ

Dün Fed Başkanı Jerome Powell, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, Portekiz'de düzenlenen "2022'de Merkez Bankacılığı" adlı panelde konuştu.

Haberin Devamı

Powell konuşmasında faiz artışlarının büyümeyi yavaşlatacağını, büyümenin pozitif kalmasını umduklarını söyledi. Powell, "Ekonomide yumuşak iniş mümkün ancak zorlu olacak" dedi. Powell resesyona neden olmadan faiz artırmayı hedeflediklerini ve bunu başaracaklarına inandıklarını belirtti.

ECB Başkanı Lagarde düşük enflasyon ortamına geri dönülmeyeceğini belirtirken, Bailey ise enflasyonu düşürmeyi hedeflediklerini ve enflasyonda kalıcı bir yükseliş olursa daha güçlü tepki vereceklerini ifade etti.

DÜN GERİLEYEN ONS ALTINDA BUGÜN SON DURUM NE?

Geçtiğimiz güne 1819 dolardan başlayan ons altın ABD ekonomisinin daralma kaydetmesi sonrasında düşüşe geçti. 1812 dolara kadar gerileyen ons altın 1817 dolardan kapandı.

Bugüne 1817 dolardan başlayan ons altın gerileyerek 1815 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1812 dolar, en yüksek ise 1822 dolar seviyeleri görüldü.

Haberin Devamı

GRAM ALTIN YATAY SEYİRDE

Yurt içinde ise gram altın fiyatı geçtiğimiz gün ons altına paralel olarak aşağı yönlü bir seyir izledi. Dün 976 liradan açılan gram altın 967 liraya kadar geriledikten sonra 972 liradan kapandı.

Haftanın dördüncü işlem gününe 972 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda yatay seyrederek açılış seviyesinde hareket ediyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 967 lira, en yüksek ise 981 lira seviyeleri görüldü.

ALTIN İLE İLGİLİ YENİ REKOR

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatları piyasasında yaşananları yorumladı ve yatırımcıya gram altın fiyatı uyarısında bulundu.

Altının gram fiyatı 1000 liralardan 970 liralara kadar düştü. Gram altın fiyatında alınabilir seviye için rakam veren İslam Memiş, 950-1000 lira aralığının bir seviye olduğunu söyledi ve alım sürecinin bitirilmesini gerektiğini söyledi. Piyasada alınacak aksiyonların süreci belirlediğini anlatan Memiş, 950 seviyesinin altına gerileme olmayacağını söyledi. Memiş, "Piyasalarda rehavet var. Tatil modunda olan yatırım araçları henüz bir kırılma olmadığı için 2 ay bu şekilde seyredecek." dedi.

Haberin Devamı

İslam Memiş, gram altın fiyatlarında yıl içerisinde 1050-1200-1450 TL beklediğini söyledi.

DOLAR MI EURO MU?

İslam Memiş'e göre Euro-Dolar palitesi baskı altında kaldığı için; Euro tarafı Dolara kıyasla daha ucuz kalmaya devam edecek. Döviz yatırımı yapmak isteyenler içinse; Euro ve Sterlin'in, Dolardan daha alınabilir bir seviyede olduğunu belirtti. Yabancı dövizlere yatırım yapmak isteyenler için Doların getiri açısından en son sırada olduğunu hatırlattı. Yıllık getiriye bakıldığı zaman TL bazında en çok gram altın kazandırmıştır. Yatırım açısından en çok kazandıran değerlerde 1. sırada Gram altın, ikinci sırada borsa, üçüncü sırada Euro ve dördüncü sırada Dolar gelmektedir.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın, alış 964 TL, satış 972 TL. Geçen hafta gram altının satış değeri 1017 TL. 45 TL düşüş gerçekleşti.

10 GRAM ALTIN NE KADAR?

10 gram altın, 30 Haziran 2022 Perşembe günü 10.718 TL’den işlem görmektedir.

Haberin Devamı

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın, alış 1.574 TL, satış 1.607 TL. Geçen hafta çeyrek altının satış değeri 1.680 TL. 73 TL düşüş gerçekleşti.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını, alış 6.481 TL, satış 6.547 TL. Geçen hafta cumhuriyet altının satış değeri 6.847 TL. 300 TL düşüş gerçekleşti.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın, alış 3.148 TL, satış 3.213 TL. Geçen hafta yarım altının satış değeri 3.361 TL. 148 TL düşüş gerçekleşti.

TAM ALTIN NE KADAR?

Tam altın, alış 6.363 TL, satış 6.427 TL. Geçen hafta tam altının satış değeri 6.722 TL. 295 TL düşüş gerçekleşti.

REŞAT ALTIN NE KADAR?

Reşat altın, alış 6.348, satış 6.413 TL. Geçen hafta reşat altının satış değeri 6.707 TL. 294 TL düşüş gerçekleşti.

Altın ile ilgili dikkat çeken yorum geldi. Uzmanlar, "Gram altında son 3 gündür kur fiyatlamasına çok benzer üssel 50 GAO. 967TL seviyesinin hemen üzerinde 970TL ana destek bölgesi olarak değerlendirilmeye devam edilebilir. Bugün kur tarafında BDDK hafta sonunda aldığı kararın etkisi ile yatay fiyatlama devam edeceğini düşünüyoruz.

Ons altında ise teknik göstergeler aşağı yönlü bir kırılma olabileceğini gösteriyor. Bu nedenle 965-970Tl aralığına geri çekilmeler yaşanması durumunda alış işlemlerine devam edilebilir. Yaşanacak gelişmeler çerçevesinde gram altında 985 ve 990 dolar direnç; 960 ve 950 dolar ise destek olarak takip edilebilir." ifadelerini kullandı.