Gazete Vatan Logo

Altın fiyatlarında flaş gelişme! Kritik gün öncesi uyarı geldi! Gram altın zirveye yürüyor

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi! Piyasaların gözü kulağı bu haberde, altın fiyatları kritik karar öncesi tırmanışa geçti. Altın fiyatları son iki haftanın zirvesine yürüyor. Ons altın, gram altın, çeyrek altın, tam altın, yarım altın, Cumhuriyet altını fiyatları... Fed faiz artırma sinyalleri sonrası geri çekilen ons altın, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan krizle tekrar yükselmeye başladı. Altın yatırımcıları fiyatları çok yakından takip ederken, uyarılar art arta geldi. Altın piyasaları yarın açıklanacak olan ABD enflasyon verilerine odaklanmış durumda. Uzmanlar artan enflasyonla Fed’in 50 baz puanlık faiz artırımına gideceğini belirtiyor. Bu gelişmelerin ardından ons altında, en yüksek ise 1830 dolar seviyeleri görülürken, gram altında en yüksek ise 799 lira seviyeleri görüldü. İşte altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri...

Altın fiyatlarında flaş gelişme! Kritik gün öncesi uyarı geldi! Gram altın zirveye yürüyor

Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Haftanın ilk işlem gününden bu yana yükseliş kaydeden altın fiyatları iki haftanın zirvesine doğru yürüyor. Küresel enflasyon endişeleri ve jeopolitik riskler yatırımcıları güvenli liman altına yönlendirmeye devam ediyor. Peki bugün altın ne kadar oldu? Gram altın, ons altın ve çeyrek altın fiyatları kaç liradan işlem görüyor? İşte altın piyasasında son durum...

Geçtiğimiz haftalarda Fed’in faiz artıma sinyallerini vermesi ve Fed başkanının açıklamalarıyla 1780 dolar seviyelerine kadar geri çekilen ons altın, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan krizle tekrardan yükselişe geçti. Tekrardan 1800 doların üzerine çıkan ons altın, yarın açıklanacak olan Fed’in faiz kararına odaklanmış durumda. 

Yarın ABD’de açıklanacak olan enflasyon rakamlarına yönelik beklentiler ise yüzde 7.3 oranında gerçekleşmesi yönünde. Aralık ayı enflasyonu yüzde 7 olarak gerçekleşmişti. Analistler, yukarı hareketin ivme kazanması için 1825 dolar/ons seviyesinin geçilmesi gerektiğini vurgulamaya devam ediyorlar. Buranın geçilmesi halinde spot altın için yeri hareket bandının 1836-1853 dolar/ons haline gelmesi potansiyeli olduğu vurgulanıyor.

Haberin Devamı

JEOPOLİTİK RİSK ALTIN FİYATLARINI GÜÇLENDİRİYOR 

Rusya ve Ukrayna arasındaki krizin iki dev süper gücün karşı karşıya getirme ihtimali altın fiyatlarını güçlendiriyor. ABD, AB ve NATO’nun Ukrayna’nın yanında yer alması, Rusya’nın ise Çin’i arkasına alıp savaşa girişeceği beklentisi altın fiyatlarında yukarı yönlü bir ivme kazandırdı. 

HAFTANIN EN YÜKSEK SEVİYESİ 

Fed’in yarın açıklayacak olan faiz kararı, ons altın fiyatlarında 2 haftanın en yüksek seviyesine çıkmasına neden oldu. Ons altın güne 1827 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 1824.9 dolar, en yüksek de 1828.7 dolar seviyesi görüldü. Saat 08:32 itibarıyla ons altın 1828 dolardan alıcı buluyor.

 

ONS ALTINDA BU SEVİYELER KRİTİK

Analistler ABD Merkez Bankası’nın (Fed) şahin bir duruş sergileyeceğinin büyük ölçüde fiyatlandığı ortamda yüksek enflasyon bekleyişlerinin altın fiyatına destek vermeye devam etmesini bekliyor.

Spot altın için güçlü direnç olarak 1836 dolar/ons seviyesini gösteren analistler, buranın geçilmesi halinde yeni hedefin 1854 dolar/ons olacağını öngörüyor.

Haberin Devamı

GRAM ALTIN HAFİF PRİMLİ

Yurt içinde ise gram altın fiyatı haftanın ilk işlem gününden bu yana düşük hacim ve hafif primli bir seyirle hareket ediyor.

Geçtiğimiz güne 796 liradan başlayan gram altın, 801 liraya çıktı ve 797 lira seviyesinden kapandı.

Bugün 797 liradan açılan gram altın önceki kapanış seviyesine göre hafif primli bir seyir izleyerek 798 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 796 lira, en yüksek ise 799 lira seviyeleri görüldü.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

9 Şubat güncel altın fiyatları şu şekilde: 

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın bugün 798,22 liradan alınıyor, 798,31 liradan satılıyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Altın yatırımcısının en çok tercih ettiği ürünlerden biri olan çeyrek altın bugün 1. 296 liradan geri alınırken aynı dakikalarda satış fiyatı ise 1.317 lirada bulunuyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın bugün 2.600 liradan alınıyor, 2.634 liradan satılıyor.

Haberin Devamı

CUMHURİYET ALTINI KAÇ TL?

5 bin liranın üzerindeki konumuyla alıcısını zorlayan cumhuriyet altını ise 5 bin 183 liradan geri alınırken, 5 bin 250 liradan da satışa sunuluyor.