Gazete Vatan Logo

Alışveriş partisi çılgınlığı

1.000 mağaza 24.00’e kadar açık kalacak, cirolar 50 milyon doları bulacak

16 Eylül’de Nişantaşı, Bağdat Caddesi ve İstinye Park’ta 1.000 mağaza kapılarını 24.00’e kadar açık tutacak. Türkiye’de ilk kez düzenlenecek Fashion’s Night Out alışveriş partisinde markaların yaklaşık 50 milyon dolarlık ciro elde edeceği tahmin edilirken, müşterileri de yeni sezon indirimleri, özel tasarımlar, şampanyalı ikramlar bekliyor.

İstanbullular 16 Eylül’de geceyarısına kadar alışveriş yapacak, markalara 1 gecede 50 milyon dolarlık ciro yaratacak. Nişantaşı, Bağdat Caddesi ile İstinye Park’ı kapsayan ve gece 24.00’e kadar sürecek ‘Fashion’s Night Out’ (FNO) alışveriş partisinde 500’e yakın marka ve 1.000 mağazada yeni sezon ürünleri indirimli olarak İstanbullu tüketicilerin beğenisine sunulacak.

Vogue tarafından geçtiğimiz yıl 13 ülkede düzenlenen FNO İstanbul etkinliği Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD), Şişli Belediyesi, Kadıköy Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Türkiye’de ilk kez hayata geçirilirken mağazalara yaklaşık 600 bin kişinin girmesi ve 50 milyon dolarlık bir ciro elde edilmesi hedefleniyor.

Moda ve perakende sektörünü canlandırmak amacıyla bu yıl dünyada aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 16 ülkede düzenlenecek ‘alışveriş partisi’nde yurtdışında yaşanan yüzde 20’lik ciro artışlarının İstanbul’daki alışveriş mekanlarında yüzde 100’ün üzerine çıkması bekleniyor.

Yurtdışında % 20 artırdı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Abdi İpekçi ve Teşvikiye’yi kapsayan alandaki mağazaların katılacağı etkinlikte 2 ayda yapılan ciroların 1 gecede elde edileceğini belirterek, “Yurtdışında cirolar yüzde 20 düzeyinde artmış ama Türkiye’de bu daha büyük olur. Kendi bölgemizdeki bütün mağaza müdürleriyle görüşüyorum. Bu mağazaların müşterilerine benim imzamla birlikte etkinliğe davet mektupları gidecek. FNO İstanbul’un sektördeki hareketi artırmak adına önemli bir adım olduğuna inanıyorum” dedi. Etkinliğe yaklaşık 6 aydır hazırladıklarını, belediye ekiplerinin Milano, Roma ve Barselona’daki caddeleri tek tek araştırdığını, 25 gün en lüks otellerde kalarak Nişantaşı’nda ‘doğru ruhu’ yakalamak için araştırma yaptıklarını vurgulayan Sarıgül, “Abdi İpekçi de bu sayede dünyayla yarışacak” diye konuştu.

Teknosa 100 bin mail atacak

FNO İstanbul’un tüketiciye heyecan katacak bir etkinlik olduğuna dikkat çeken AMPD Başkanı Mehmet Nane ise, “Kasım 2008’de İTO ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, Mayıs 2010’da ise TOBB’un önderliğinde yapılan etkinlikler nasıl tüketicide heyecan oluşturduysa FNO İstanbul da bu anlamda bir başlangıç sermayesi olacak. 2011’de İstanbul’un diğer ilçelerinden ve diğer şehirlerden de talep geleceğine inanıyorum” açıklamasını yaptı. Nane, Teknosa olarak sadakat kart sahibi 100 bin müşterilerini de e-posta aracılığıyla etkinliğe davet edeceklerini vurgulayarak, “İstinye Park’a hafta arası yaklaşık 40 bin kişi giriyor. 16 Eylül’de bu sayı 75 bini bulur” dedi.

BMD Başkanı Yılmaz Yılmaz ise bu tür adımların ‘marka ekonomisi’ni oluşturma anlamında önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi: “İtalya yılda 60 milyar dolarlık ihracat yapıyor. Türkiye’de ise sektör markalı ihracat konusunda daha yeni yola çıkıyor. Markalarla büyümeyi yeni öğreniyoruz. Marka ekonomisi de yeni oluşuyor. Bu da bize yarış ortamı yaratıyor. 10 yıl sonra en az 20 bin mağazayla Türkiye’nin kalıcı markalı ihracatını daha da büyütmüş olacağız.”

Dice Kayek tişörtleri burs İMKANI YARATACAK

Nişantaşı, Bağdat Caddesi ile İstinye Park olmak üzere 3 ayrı lokasyonda düzenlenecek FNO İstanbul alışveriş partisi öncesinde, Dice Kayek’in yaratıcıları Ayşe ve Ece Ege tarafından tasarlanan tişörtler satışa sunulurken 16 Eylül Perşembe akşamı bu tişörtler tasarımcılara imzalatılabilecek. Tişörtlerin satışından elde edilen gelir ise MEB Ticaret Meslek Lisesi Perakende öğrencilerine burs olarak verilecek.

Alışveriş gecesinde ne olacak

Burberry trençkot hediye edecek Zanotti ayakkabı imzalayacak

- Ünlü tasarımcı Guisseppe Zanotti ayakkabılarını imzalayacak.

- Tod’s geceye özel tasarladığı uygun fiyatlı Shopping G Bag’i satışa sunacak.

- Kean ve Veronica Etro, geceye özel çanta tasarlıyor.

- Damat Tween geceye özel bir ürün hazırlıyor, dünyaca ünlü bir stilist ile müşterilerine danışmanlık verecek.

- İpekyol, İstinye Park mağazasında piyano resitali verecek, İsmail Acar tasarımlı poşetleri alışveriş yapanlara hediye edecek.

- Bilstore, Bora Aksu’nun geceye özel tasarladığı 50 adet Bil’s marka gömleği satışa sunacak.

- Brandroom’da DJ performansı eşliğinde alışveriş, pırlanta etiketli ürünlerde yüzde 50 indirim sunulacak.

- Burberry çekilişle trençkot hediye edecek. Şampanya ve kanepe ikramında bulunacak.

- Lacoste, alışveriş yapan her 10’uncu kişiye bir adet Campanas Brothers tasarımı polo tişört hediye edecek. Fransız müzikleri eşliğinde Fransız şarapları ikram edecek.

- Swatch alışveriş yapan her kişiye yüzde 20 indirim ve bir bijuteri ürünü içeren hediye sunuyor.

Haberin Devamı