Gazete Vatan Logo

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika zam açıklaması! Benzin, motorin...

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika! Benzin ve motorine zam geldi. Uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarının yükselmesi ve döviz kurunun 16 liranın üzerinde seyretmesiyle akaryakıt fiyatları artmaya devam ediyor. Benzin ve motorine son 1 hafta içinde 3. kez zam geldi. Benzinin litresi 1 lira 22 kuruş, motorinin litresi ise 1 lira 49 kuruş arttı. Zammın ardından benzin ve motorin 26 lirayı aştı.

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika zam açıklaması! Benzin, motorin...

Brent petrol fiyatları ve döviz kurundaki artış akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Benzin ve motorine bir kez daha zam geldi. Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litresi 1 lira 22 kuruş, motorinin litresi ise 1 lira 49 kuruş arttı.

BENZİN VE MOTORİNİN LİTRESİ KAÇ LİRA OLDU?

Zammın ardından İstanbul'da 25.01'den satılan benzinin litresi 26.23'e yükseldi. Benzinin litresi Ankara ve İzmir'de 25.13'ten 26.35'e çıktı.

İstanbul'da 24.45'ten satılan motorinin litresi 25.94'e yükseldi. Motorinin litresi Ankara ve İzmir'de 24.56'dan 26.05'e çıktı.

SON 1 HAFTADA 3. ZAM

27 Mayıs tarihinde benzine 1 lira 45 kuruş, motorine 1 lira 38 kuruş zam gelmişti. 28 Mayıs tarihinde ise benzinin litresi 70 kuruş, motorinin litresi 97 kuruş artmıştı. Bugünkü zamla birlikte son bir haftada benzine 3 lira 37 kuruş, motorine ise 3 lira 84 kuruş zam gelmiş oldu.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Haberin Devamı