Gazete Vatan Logo

Akaryakıt fiyatlarında flaş gelişme! Büyük düşüş sonrası indirim beklentisi

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Akaryakıtta yeni indirim beklentisi oluştu. Brent petrol 90 doların altına geriledi. 87 doları gören brent petrol, son 9 ayın en düşük seviyesine indi. Zam sonrası 26 lirayı bulan motorine bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere indirim geldi. Yapılan indirim ile birlikte İstanbul, İzmir ve Ankara'da motorinin litre fiyatı 25 liranın altına düştü. Brent petrolün varil fiyatında bugün de süren düşüş ile birlikte 88 dolar bandına seyir etmesi yeni indirim beklentisi oluştu. İşte akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tüm detaylar...

Akaryakıt fiyatlarında flaş gelişme! Büyük düşüş sonrası indirim beklentisi

Enerjiye olan talebin düşecek olması nedeniyle petrol ve doğalgaz fiyatlarında düşüşler sürüyor. Brent petrol 87 dolara düşerek 9 ayın en düşük seviyesini gördü. Böylece petrol 19 Ocak 2022'den bu yana en düşük seviyeye gerilemiş oldu. AB ve ABD’de talebin azalacağı beklentisi, yüksek enflasyon nedeniyle resesyon riskinin artması petrol fiyatlarındaki düşüşü destekliyor.

AVRUPADA ENERJİ KITLIĞI

Avrupa'da da doğalgaz fiyatları bir önceki güne göre düşüş yaşadı. Avrupa’da enerji kıtlığı nedeniyle klimalar belirli derecelere ayarlanırken konutlarda da kaloriferlerin dereceleri düşürülecek. Böylece AB ülkeleri yüksek fiyattan enerji alımını minimum seviyeye çekmeyi hedefliyor.

BRENT PETROLDE SON DURUM

Brent petrolün varil fiyatı 88 dolar dolar bandına seyir ediyor. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaştan bu yana en düşük seviyeyi gören Brent petroldeki bu düşüş sonrasında sürücüler tarafından yeni bir indirim beklentisi oluştu.

MOTORİN LİTRE FİYATINA İNDİRİM GELDİ

Geçtiğimiz 2 günde peş peşe yapılan zamların ardından bu sefer indirim geldi. Peş peşe yapılan zam ile birlikte 26 lirayı aşan motorinin litre fiyatına 1,14 liralık indirim geldi. Benzin ve LPG’de fiyatlar değişmedi. Ancak petrolün bu sert düşüşünü devam etmesi akaryakıt fiyatlarında yeni indirim beklentisi oluştu.

Haberin Devamı

ÇİN’DEKİ KAPANMALAR TAKİP EDİLİYOR

Petrol piyasaları bir yandan da dünyanın en büyük petrol ithalatçısı olan Çin'deki gelişmeleri de yakından izliyor. Çin'de salgın önlemleri genişleyerek devam ediyor. Sichuan bölgesinin başkenti Chengdu'da uzatılan kısıtlamalara ilave olarak, dağlık güney bölgesi Guizhou'nun 6 milyonluk şehri Guiyang için de önlemler getirildi.

OPEC+ TOPLANTI PETROL PİYASALARINI HAREKETLENDİRDİ

Petrol fiyatlarında OPEC+ koalisyonun kazandığı ivme ile enerji kaybetti. ABD ham petrolünde yüzde 2’yi aşan yükseliş yaşanırken Brent petrol aşağı yönlü hareket etti.

İNDİRİM SONRASI MOTORİN 25 LİRANIN ALTINA GERİLEDİ

Bu gece yarısından itibaren motorine yapılacak olan 1 lira 14 kuruşluk indirimin ardından 3 büyükşehirde motorinin litre fiyatı 25 liranın altını gördü. İndirim ile ortalama olarak motorin İstanbul’da 24,87 Ankara’da 24,96 İzmir’de ise 24,97 liradan satışa sunuldu.

Haberin Devamı

8 EYLÜL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI
8 Eylül 2022 BENZİN FİYATLARI;

İstanbul Avrupa Yakası: 19,22 TL
İstanbul Anadolu Yakası: 19,23 TL
Ankara: 19,34 TL
İzmir: 19,34 TL

8 EYLÜL MOTORİN FİYATLARI

İstanbul Avrupa Yakası: 24,87 TL
İstanbul Anadolu Yakası: 24,79 TL
Ankara: 24,96 TL
İzmir: 24,97 TL

8 EYLÜL LPG FİYATLARI

İstanbul Avrupa Yakası: 11.07
İstanbul Anadolu Yakası: 10,62
Ankara: 10,94
İzmir:10,70