Gazete Vatan Logo

Aile destek ödemeleri yattı mı? Aile destek ödemeleri ne zaman yatacak, bugün mü, saat kaçta, ne kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle ocak ayının ilk haftası yapılacak Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinin öne çekilerek hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını bildirdi. Peki, Aile destek ödemeleri yattı mı? Aile destek ödemeleri ne zaman yatacak, bugün mü, saat kaçta? Aile destek ödemeleri ne kadar zamlı yatacak?

Aile destek ödemeleri yattı mı? Aile destek ödemeleri ne zaman yatacak, bugün mü, saat kaçta, ne kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Türkiye Aile Destek Programı' ödemelerinin öne çekilerek hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını açıkladı. Peki, Aile destek ödemeleri ne zaman yatacak, bugün mü, saat kaçta? Aile destek ödemeleri yattı mı?

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ YATTI MI?

Bakan Yanık, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle ocak ayının ilk haftası yapılacak olan Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini öne çekerek 29 Aralık Perşembe (bugün) hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz." ifadesini kullandı.

Böylece Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri kapsamında yıl sonuna kadar 3 milyon tekil haneye aktarılan toplam destek tutarının 13 milyar lirayı aşacağını belirten Yanık, "Ayrıca yıl sonuna kadar Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri kapsamında çocuk bileşeni ile toplam 5,6 milyon çocuğumuz için 2,6 milyar lira ödeme gerçekleştirmiş olacağız." bilgisini verdi.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR?

Bakanlık ödeme tutarını 850 TL-1250 TL olarak güncellemişti.

Haberin Devamı

Aile destek ödemeleri 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecek. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konusu destek programı sona erecek.