Gazete Vatan Logo

Aile destek ödemeleri ekim ayı ne zaman yatacak? Eylül ayı aile destek ödemeleri zammı ekim ayının kaçında verilecek, nereden alınacak?

Ekim aile destek programı ne zaman yatacak, aile destek ödemeleri ayın kaçında verilecek? Aile destek programına başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından alınmaya devam ederken, ödemelerin ne zaman yapılacağı da merak ediliyor. 12 ay boyunca verilecek Aile Destek Programı ağustos ödemeleri 7 Eylül'de başladı, eylül ödemeleri için ise gözler bakanlığa çevrildi. Peki, ylül ayı aile destek ödemeleri ekim ayının kaçında yatacak?

Aile destek ödemeleri ekim ayı ne zaman yatacak? Eylül ayı aile destek ödemeleri zammı ekim ayının kaçında verilecek, nereden alınacak?

Aile destek ödemeleri ekim ayı ne zaman yatacak? e-Devlet Kapısı üzerinden alınan aile destek programı başvurusunda bulunanlar, ödemelerin ne zaman hesaplara geçeceğini sorguluyor. PTT üzerinden verilecek destek ödemeleri 1250 TL'ye yükseltildi.

Aile destek ödemeleri ne zaman yatacak?

Eylül ayı aile destek paketi henüz hesaplara yatmadı, ödemelerin ne zaman yapılacağı ise netlik kazanmadı.

Aile destek programı parası ne kadar?

450 TL ve altı kişi başına düşen gelir - 600 Destek tutarı
450 TL üzeri ─ 911,15 TL ve altı kişi başına düşen gelir - 550 Destek tutarı
911,15 TL üzeri ─ 1372,30 TL ve altı kişi başına düşen gelir - 500 Destek tutarı
1372,30 TL üzeri ─ 1833,45 TL’den az kişi başına düşen gelir - 450 Destek tutarı

Yapılan son düzenlemelerle ise ödemeler hane başına aylık 850 - 1250 TL'ye yükseltildi.

Aile destek paketi başvuru şartları 

Türk vatandaşı olmaması,
Mavi Kart sahibi olması,
Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
18 yaşından küçük olması,
Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Haberin Devamı

Başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılıyor.