Gazete Vatan Logo

Başvuru ekranı! Aile destek ödemeleri ne zaman yatacak, Aile destek programı neden yatmadı? Aile Destek Programı Ağustos ödemeleri bitti mi?

Aile destek programı ödemeleri ne zaman yatacak, aile destek ödemeleri neden yatmadı? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Aile Destek Programı başvuru ve ödeme tarihleri konusunda merak edileni yanıtladı. 29 Temmuz tarihinde başlayan Aile destek ödemeleri başvuruları e-devlet üzerinden yapılıyor. E-devlet uygulamasını kullanmayanlar ise başvurularını Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları üzerinden kolayca yapabiliyor. Peki, aile destek ödemeleri bitti mi, aile destek ödemeleri 2. ne zaman yatacak? Aile destek programı neden yatmadı?

Başvuru ekranı! Aile destek ödemeleri ne zaman yatacak, Aile destek programı neden yatmadı? Aile Destek Programı Ağustos ödemeleri bitti mi?

Sosyal yardım kapsamında ödenen Aile destek programı ödemeleri ilk kez 29 Temmuz tarihinde ödendi. Ağustos ayı ödemeleri ise merak konusu oldu. Destek programı kapsamında gerekli şartları karşılayan ihtiyaç sahibi hanelere bu desteği sunacaklarını belirten Bakan Yanık, haneleri 12 ay boyunca süreli ve düzenli olmak üzere destekleyeceklerini söyledi. Peki, Aile destek ne zaman yatacak, aile destek ödemeleri neden yatmadı?

Aile destek ne zaman yatacak, neden yatmadı?

Aile destek ödemelerinin yatacağı tarihe ilişkin bilgi henüz paylaşılmadı.

Aile destek paketi başvurusu nasıl yapılır?

e-devlet uygulamasını kullanmayanların Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıflarına başvuru yapabileceğini kaydetti.

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURU LİNKİ İÇİN TIKLAYINIZ

Türkiye refahı vatandaşlarla paylaşılmaya devam ediliyor

Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yeni hayata geçirilen Aile Destek Programına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Yanık, Türkiye Aile Destek Programına başvuruların e-Devlet üzerinden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapıldığını ve yeni başvuruların sürdüğünü hatırlattı.

Haberin Devamı

Türkiye Aile Destek Programında bugüne kadar 4 milyon başvuru yapıldığını bildiren Bakan Yanık, "Bu kapsamda 1,6 milyon haneye SYDV'lerimiz aracılığıyla hak sahipliği verildi. İlk aşamada başvurusu onaylanan yaklaşık 831 bin haneye toplamda 427,9 milyon TL ödeme gerçekleştirdik. Geriye kalan hanelerimize ise ödemelerimizi önümüzdeki süreçte yapacağız. Böylece hak sahipliği kararı verilen toplamda 1,6 milyon hanemize ödemelerimizi gerçekleştirmiş olacağız. Türkiye Aile Destek Programımıza gelen başvuruları ivedi bir şekilde inceleyeceğiz ve vatandaşlarımızın bu desteğimizden istifade etmesini sağlayacağız" dedi.

Destek 12 boyunca sürecek

Destek programı kapsamında gerekli şartları karşılayan ihtiyaç sahibi hanelere bu desteği sunacaklarını belirten Bakan Yanık, haneleri 12 ay boyunca süreli ve düzenli olmak üzere destekleyeceklerini söyledi. Bakan Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında, ödenen miktarlara ilişkin, "Hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 3'te 1'i yani; 1833,45 TL'nin altında olması durumunda dahil olunan gelir aralığına göre, haneye aylık 450, 500, 550 veya 600 TL olmak üzere destek vereceğiz. Şartların sağlanması halinde verilen destek, yıllık 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında değişecek" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yeni hayata geçirilen Aile Destek Programı'na ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Programa başvuran herkesin bu desteğimizden istifade etmesini sağlayacağız"

Programa başvuruların e-Devlet üzerinden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapıldığını aktaran Yanık, yeni müracaatların sürdüğünü hatırlattı. Bugüne kadar 4 milyon başvuru yapıldığını bildiren Bakan Yanık, "Bu kapsamda 1,6 milyon haneye sosyal yardım ve dayanışma vakıflarımız aracılığıyla hak sahipliği verildi. İlk aşamada başvurusu onaylanan yaklaşık 831 bin haneye toplamda 427,9 milyon TL ödeme gerçekleştirdik.

Haberin Devamı

Geriye kalan hanelerimize ise ödemelerimizi önümüzdeki süreçte yapacağız. Böylece hak sahipliği kararı verilen toplamda 1,6 milyon hanemize ödemelerimizi gerçekleştirmiş olacağız. Türkiye Aile Destek Programımıza gelen başvuruları ivedi bir şekilde inceleyeceğiz ve vatandaşlarımızın bu desteğimizden istifade etmesini sağlayacağız" dedi.