Gazete Vatan Logo

Afrika’da 1 milyar Euro'luk ‘çimento’ satın alacak!

Afrika pazarına Mozambik ve Fildişi Sahili’ndeki yatırımlarıyla giren ilk Türk çimento grubu olan Limak Çimento, kıtadaki 3 ülkede 1 milyar euroya kadar çıkabilecek büyük bir satın almaya hazırlanıyor.

Afrika’da 1 milyar Euro'luk ‘çimento’ satın alacak!

Afrika pazarına Mozambik ve Fildişi Sahili’ndeki yatırımlarıyla giren ilk Türk çimento grubu olan Limak Çimento, bu kıtada 3 ülkede 1 milyar euroya kadar çıkabilecek büyük bir satın almaya imza atmayı planlıyor.


Bankayla görüşüyor


Türkiye’de 10 çimento fabrikası bulunan Limak Çimento Grubu’nun gelecek 2 yıl içinde Ankara, Kilis ve Muğla’da da çimento fabrikalarının devreye girmesi bekleniyor. Limak Çimento Grubu’nun Afrika pazarında Mozambik’te öğütme-paketleme tesisi ile Fildişi Sahili’nde öğütme-paketleme ve hazır beton tesisi yatırımları sürüyor. Fildişi Sahili’ndeki tesisin temel atma töreni Cuma günü gerçekleşecek. Limak Çimento Grup Genel Koordinatörü Gültekin Aksüyek, satın almanın finansmanı konusunda da Afrika’da faaliyet gösteren yabancı bir banka ile görüştüklerini söyledi.


Sırada Güney Amerika


Aksüyek, “Dünya çimento sektöründeki bir grup Afrika’daki üç ayrı ülkedeki muhtelif tesislerini satmayı düşünüyor. Biz de satın almayla ciddi şekilde ilgileniyoruz. Bununla ilgili bir gizlilik sözleşmesi de imzaladık. Bu da 5-6 ay içinde şekillenir” dedi.

Haberin Devamı


5 yıl içinde Güney Amerika ülkelerinden birinde satın alma yapabileceklerini kaydeden Gültekin Aksüyek, “Balkanlara da bakıyoruz” diye konuştu.

Limak Çimento Grubu, 155 milyon dolar yatırımla Ankara’da kuracağ Limak Anka Entegre Çimento Fabrikası için, Çinli Sinoma ve Türk ortağı Sintek yetkilileriyle sözleşme imzaladı. İmza törenine Limak’ın patronu Nihat Özdemir (solda), Sinoma’dan Song Shoushun (ortada) ve Gültekin Aksüyek (sağda) katılmıştı.

Güneydoğu’da terör küçülttü

GÜLTEKİN Aksüyek, 2016 yılında grubun büyümeye devam edeceğini, ihracat dahil toplam çimento satışında 2015’te yüzde 4.5 büyüyerek 8.5 milyon tona ulaşacağını anlattı. Aksüyek, 2016’da bu rakamı 8.8 milyon tona çıkaracaklarını belirtti. Güneydoğu’da artan güvenlik olaylarının etkisiyle satışların etkilendiğini belirten Aksüyek, “Güneydoğu Anadolu’daki 2 fabrikamızın birinde yüzde 19, diğerinde yüzde 12 küçüldük” dedi.