Gazete Vatan Logo

ABD’ye ‘kablosuz’ teknolojisini sattı

Ev içi kablosuz internet sistemleri sağlayıcısı AirTies, ABD’ye teknoloji satmaya başladı. ABD’de 300 bini aşkın abonesi olan Midcontinent Communications, AirTies çözümlerini kullanacak.

ABD’ye ‘kablosuz’ teknolojisini sattı

EV içi kablosuz internet sistemleri sağlayıcısı olan AirTies, Amerikalı yerel kablo ve geniş bant sunucusu, Midcontinent Communications’a çözüm sunmaya başladı. Bu iş ortaklığı ile AirTies, bir Türk firması olarak ABD’ye kablosuz internet teknolojisi ihraç eden ilk Türk şirketi oldu. Midcontinent Communications, müşterilerine AirTies’ın tüm evi kapsayan, daha geniş menzilli kapsama alanı sağlayan Air 4920 Kablosuz Smart Mesh APs (Erişim Noktaları) çözümünü kullanarak ev içi kablosuz internet paketi sunacak. Şirket, ABD’nin Minnesota, Kuzey Dakota, Güney Dakota ve Wisconsin eyaletlerinde 300 bini aşkın aboneye hizmet veriyor.

İki dev daha sırada

AirTies bu işbirliğini Silikon Vadisi’nde kurduğu şirketle yürütecek. AirTies Kurucu Ortağı ve İcra Kurulu Başkanı Bülent Çelebi, “ABD’de abonelerine süper hızlı geniş bant sunan firmaların başında yer alan Midcontinent’ın bizi seçmesinden dolayı çok memnunuz. Kullanıcılar, evin içindeki bütün odaları kapsama alanına alabilen, yüksek kaliteli kablosuz internet ağlarını tercih ediyorlar. Biz de servis sunucularına, yüksek kaliteli, hızlı, bütün eve yayılan internet kapsama alanı ve süreklilik sağlayan akıllı kablosuz internet ağı yaratmalarına yardımcı oluyoruz” dedi.

Haberin Devamı

2004 yılında kurdukları şirketin bugüne kadar 15 milyon cihaz sattığını da anlatan Çelebi, cirolarının yüzde 90’ının ihracattan sağladıklarını kaydetti.