Gazete Vatan Logo

500 milyonluk tatil

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasıyla sevinen turizmci, 250 bin yerli turistin tatile çıkacağını hesaplıyor. Buna göre, turizm sektöründe bayram boyunca 500 milyon liralık ek değer oluşacak

500 milyonluk tatil

Bayram tatilinin 9 güne çıkmasının yankıları sürüyor. Yabancı turistteki azalma nedeniyle zor günler geçiren turizm sektörüne nefes olacak 9 günlük tatilin 500 milyon liralık ekstra hacim oluşturacağı hesaplanıyor.

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Murat Ersoy, bu sene bayram tatili süresinin 9 gün olmasının sektörde 2015’e kıyasla daha pozitif bir etki uyandıracağını ve tatilinin uzamasının sektöre 500 milyon liraya yakın değer katacağını söyledi. Ersoy, Türkiye’yi ziyaret eden yabancı sayısında 2015 ile 2016 yılları kıyaslandığında, geçen yıla göre Ocak ayında yüzde 6.44, Şubat ayında yüzde 10.32, Mart ayında yüzde 12.84, Nisan ayında yüzde 28.07’lik bir azalışın tespit edildiğini aktardı.

Moral verecek

9 güne çıkan Ramazan Bayramı tatilinin bu açıdan sektöre olumlu yansıyacağına dikkati çeken Ersoy, şunları söyledi: “Geçen yıl Ramazan Bayramı’nda sektörde 200-250 milyon lira arasında bir harcama yapılmıştı. Ancak Ramazan Bayramı tatili 4 gündü ve bu süreçte yurt içinde 180 bin, yurt dışında 20 bin kişi tatile çıkmıştı. Bu sene tatil süresinin 9 gün olması, sektörde geçen yıla kıyasla daha pozitif bir etki uyandıracak. Bayram tatilinin uzaması, sektöre 500 milyon liraya yakın değer katacak. Ayrıca hem otel ve uçak doluluklarına pozitif yansıyacak hem de sektör yatırımcılarına moral verecek.”

Haberin Devamı

250 bin kişi yollara düşer

PROFESYONEL Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, bayram tatilinin erken açıklanması ve 9 güne çıkartılmasının iç turizme hareket kazandıracağını belirterek, “Sektör olarak zaten bu tür motivasyonlara çok ihtiyacımız var. Yaşadığımız sıkıntılar malum. İç turizmi teşvik edecek kampanyalardan yerli turistlerin çok yararlandığını görüyoruz” dedi. Kızıldağ, bayram döneminde yurt içinde en az 250 bin kişinin tatil yapacağını düşündüğünü ifade etti.

Erken açıklanması olumlu

TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Ramazan Bayramı tatilinin erken açıklanmasını turizm sektörü açısından çok olumlu bulduğunu söyledi. Tatilin erken açıklanması ve

Haberin Devamı

9 gün olmasının turizm sektörünün talebi olduğunu belirten Ayık, “Çünkü insanlar erkenden planlarını yapabilecek ve kendilerine uygun tesisi seçme şansı olacak. İnşallah 9 günlük periyotta tesislerimizde arzu edilen doluluklara ulaşılacak” diye konuştu.