Gazete Vatan Logo

500 bin kişi iş başında öğrenecek

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, işbaşı eğitim programları kapsamında verilen eğitimlerden bu yıl 500 bin kişinin yararlanmasını hedeflediklerini söyledi.

500 bin kişi iş başında öğrenecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, gençleri işe yerleştirme sayısının 2002 yılına göre 105 kat arttığını belirterek, "Yükseköğretim mezun işgücü sayımız 4 milyon 144 bin artarken, üniversite mezunu 3 milyon 504 bin kişiyi istihdama kazandırarak büyük bir başarıya imza attık. Üniversite mezunu işgücü ve istihdam sayısındaki artış oranları açısından Avrupa'yı geride bıraktık" değerlendirmesini yaptı.

Sabah'tan Hazal ATEŞ'in haberine göre; Dijital ekonominin ihtiyaçlarına uygun şekilde nitelikli işgücü talebinin karşılanması için uygulamaya konulan "Geleceğin Mesleklerinde İşbaşı Eğitim Programları"nı daha fazla kişiyi yararlandıracak şekilde düzenleyeceklerini belirten Bakan Selçuk, "Bu kapsamda kurs ve programlardan bu yıl 500 bin kişinin yararlanmasını hedefliyoruz" dedi.

İŞKUR'un "İşi işbaşında öğrenin" sloganıyla başlattığı program, mesleki deneyim, beceri, zorunlu mezuniyet sonrası iş bulmayı kolaylaştırma, eğitim süresince gelir gibi birçok avantaj sağlıyor. Programdan yararlanabilmek için 15 yaşını doldurmuş, İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak, program öncesi son bir ayda sigortalı ve işverenin birinci veya ikinci derece akrabası olmamak gerekiyor.

Haberin Devamı