Gazete Vatan Logo

4.2 milyon çalışan için süre uzatıldı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, iş sağlığı ve güvenliği uygulama süresinin 1 Temmuz 2017'ye uzatılacağını, böylece 1 milyon işyeri ve 4,2 milyon çalışanı kapsayan uygulamada süre kazanılacağını belirtti.

4.2 milyon çalışan için süre uzatıldı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, iş sağlığı ve güvenliği uygulama süresinin 1 Temmuz 2017'ye uzatılacağını, böylece 1 milyon işyeri ve 4,2 milyon çalışanı kapsayan uygulamada süre kazanılacağını belirtti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, iş sağlığı ve güvenliği uygulama süresinin 1 Temmuz 2017'ye uzatılmasını öngören düzenlemenin kabul edildiğini hatırlattı.

Az tehlikeli sınıfta yer alıp, 50'den az çalışanı olan işyerlerinde uyum sağlanmasına zaman verilmesi amacıyla uygulama süresinin 1 yıl daha uzatılmasını olumlu bulan Palandöken, şunları kaydetti: "İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin sunulması için işverene, çalışanlar arasından iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimiyle diğer sağlık personeli görevlendirme yükümlülüğü getirmişti. Yoksa bu hizmeti ortak sağlık ve güvenlik birimlerinden hizmet alarak yerine getirmesi gerekiyordu. Yeterli hizmet alınamaması ve görevli bulunamaması, kamu kurumlarında uygulamada yaşanan sorunların giderilmesi, esnaf ve sanatkarımızın uyum sağlaması amacıyla süre 01 Temmuz 2017 yılına kadar uzatıldı. Böylece 1 milyon işyeri ve 4,2 milyon çalışanı kapsayan uygulamada süre kazanılmış oldu."

Haberin Devamı