Gazete Vatan Logo

36 bin 500 şefe online gıda güvenliği eğitimi

Ev dışı tüketim sektöründeki 9 birlik online gıda güvenliği eğitimi için bir araya geldi. Bu işbirliği ile 1 yılda 36 bin 500 şefin online gıda eğitimi alması hedefleniyor

36 bin 500 şefe online gıda güvenliği eğitimi

Ev dışı tüketim sektöründe meslek birlikleri ‘Güvenilir Eller’ online gıda güvenliği eğitim projesinde bir araya geldi. Aşçılar Derneği, İstanbul Lokantacılar Esnaf Odası, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği, Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu, Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği, Türkiye Lokantacılar Kebapçılar Köfteciler Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu ve Yemek Sanayicileri Derneği başkanlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda 1 yılda 36 bin 500 şefe online gıda güvenliği eğitimi aldırma hedefine imza atıldı.

Hedef büyüttüler

Unilever Food Solutions Türkiye, Orta Asya ve İran Genel Müdürü Önder Arsan, şunları söyledi: “Gıda Güvenliği Derneği işbirliğiyle Türkiye’nin ilk ve tek online gıda güvenliği eğitim-sertifika programı olarak 2016’da başlattığımız ‘Güvenilir Eller’ projesinde, 1 yıllık dönemde 7 bin 800’ü aşkın şef online ‘gıda güvenliği’ eğitimlerine başlarken, 4 bin 800’den fazlası Gıda Güvenliği Derneği onaylı sertifikasını aldı. Projemizde hedeflerin ileri taşınmasında sektör temsilcilerinin desteği ve sahiplenmesi çok önemliydi. Geçen yıl projeye başlarken hedefimizi, üç yılda ülkemizin dört bir yanındaki 30 bin şefimizin gıda güvenliği eğitimini tamamlayarak sertifika almalarını sağlamak olarak açıklamıştık. Şimdi değerli başkanlarla birlikte hedefi bir yıl için 36 bin 500 şefin online gıda güvenliği eğitimi alması olarak açıklamanın mutluluğunu yaşıyorum.”

Haberin Devamı