Gazete Vatan Logo

300 milyon $’lık su ve ışık şovu başlıyor

Ziylan Grubu’nun dünyanın en büyük gastronomi ve eğlence merkezi olarak yıllık 15 milyon ziyaretçi hedefiyle hayata geçirdiği Watergarden kapılarını 29 Temmuz’da açıyor. Hedef ekonomiye yıllık 300 milyon $ katkı sağlamak

300 milyon $’lık su ve ışık şovu başlıyor

Ziylan Grubu’nun Ataşehir’de hayata geçirdiği Watergarden İstanbul, ekonomiye yıllık 300 milyon dolarlık katkı hedefiyle 29 Temmuz’da kapılarını açıyor. Ziylan Grup Yönetim Başkanı Mehmet Ziylan, iş dünyasına bir davet vererek projeyi tanıttı. Davette; su, müzik, ateş, lazer, ışık gösterileri ile Türkiye’de bir ilk olan gösteri havuzunun, ilk gece gösterisi de gerçekleştirildi. Watergarden İstanbul’a ismini de veren, 5 bin metrekare büyüklüğündeki havuzun; su, ışık, müzik, alev, multimedya özelliklerine sahip gösterisi davetliler tarafından ilgiyle izlendi. Ziylan, “Yılda 15 milyon ziyaretçi hedefindeki Watergarden İstanbul’un Türk ekonomisine yıllık 300 milyon dolar katkıda bulunacağını öngörüyoruz” dedi.

Doluluk oranı yüzde 70

Watergarden’ın fark yaratan bir gastronomi ve eğlence merkezi olarak yerli ve özellikle yabancı yatırımcılar açısından Türkiye algısına katkı sağlayacağını kaydeden Ziylan, “Gastronomi zenginliğimizle eğlenceyi buluşturarak yerli ve yabancı turist için de bir çekim merkezi olacağız. Yıllık ziyaretçi hedefimiz 15 milyon. Açılıştan itibaren, Watergarden 2 bin kişiye istihdam sağlayacak. 5 bin metrekarelik etkinlik alanımızla İstanbul’a önemli etkinliklere ev sahipliği yapacak yepyeni bir merkez kazandırmış olacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Watergarden İstanbul’un doluluk oranının şu an yüzde 70 olduğunu vurgulayan Mehmet Ziylan, kompleks bünyesindeki markalar hakkında da bilgi vererek sözlerine şöyle devam etti: “Watergarden’da Nostalji Sokağı, Taze Pazar, restoranlar, cafe ve bistrolar, food court, sinema, tiyatro, kültür ve eğlence alanlarının her birinde farklı konsept ve markalar olacak. Kaşıbeyaz, Huqqa, Günaydın, Sütiş, Simit Sarayı gibi Türkiye’nin önde gelen yeme-içme markaları da Watergarden çatısı altında olacak. Türkiye’de ilk kez yer alacak markalar ile de görüşmelerimiz var. Watergarden’da Türkiye’nin her köşesinden yöreye özgü geleneksel tatların olacağı gibi, Uzakdoğu, İtalyan, Güney Afrika gibi dünya mutfağından da restoranlar olacak.”

Sürpriz açılış

Haberin Devamı

Mehmet Ziylan, gösteri havuzunun dünyada su, alev, ışık, su perdesi ve lazer olmak üzere 5 özelliği bir arada bulunduran en büyük havuz olduğunu dile getirdi. Ziylan, hedeflerinin gastronomi ve eğlenceyi birleştirerek günün her saatinde insanlara vakitlerini değerlendirmek için alanlar oluşturmak olduğunu söyledi. Ziylan, “Geleceğin yıldızı, işi gastronomi ve eğlence. Dünya çapında, sürprizli bir açılış yapacağız. Ataşehir’e, İstanbul’a, Türkiye’ye değer katacak bir yaşam merkezi inşa ediyoruz” diye konuştu.