Gazete Vatan Logo

3 TL’ye ‘her eve internet’

TÜRK Telekom evlerde günlük internet kullanımı dönemi başlatıyor. Günlük 3 TL satış fiyatıyla sunulacak yeni paketle kullanıcılar, istedikleri gün internete bağlanabilecek



TÜRK Telekom, “Her Eve İnternet” uygulaması ile evlerde günlük internet kullanımı dönemini başlattı. Türk Telekom’un, “Her Eve İnternet” uygulaması ile kullanıcılar, günlük 3 lira karşılığında istedikleri gün internete bağlanabilecek, bağlandıkları gün başına ödeme yapacak. Hizmetten yararlanmak isteyenler tek seferlik 26 TL aktivasyon ücreti de ödeyecek. Hizmetten yararlanmak için Türk Telekom’dan ev telefonu hizmeti almak yeterli oluyor.

İnternetsiz ev kalmasın

Yeni uygulamadan evinde henüz internet bağlantısı olmayanların yanı sıra, halihazırda ADSL kullanan müşteriler de faydalanabilecek. Sabah 03.00’den ertesi sabah 03.00’e kadar kullanılabilen paket kapsamında, kullanıcılar 1 MB indirme ve 256 KB yükleme hızlarında 500 MB’ye kadar internet erişimi satın alabilecekler. Limit aşımında her 500 MB için 1 lira ücret ödenecek.

Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, amaçlarının Türkiye’de internetsiz ev kalmaması için interneti ev telefonu kadar yaygınlaştırmak olduğunu söyledi. Demircan, “Evinde hiç interneti kullanmayan kişileri internet ile tanıştırmak ve interneti düzenli kullanır duruma getirmek istiyoruz. Mart 2010 itibarıyla Türkiye’de ADSL kullanıcısı sayısı 6.5 milyona yaklaştı. Bunu yeterli bulmuyoruz. Tüm internet servis sağlayıcılarına sunduğumuz bu hizmetle internete basit ve kolay erişimin yolunu da açmış olduk” diye konuştu.

Demircan, internet abonelerinin yüzde 40’ından fazlasının 8 Mbps’lik internet kullandığını da söyledi. İnternet abonelerinin yüzde 78’lik bölümünün 4-32 Mbps’lik hızı tercih ettiğini anlatan Demircan, hız arttıkça kapasite kullanımının da arttığını kaydetti. Geçen yıl Ocak’ta abone başına data kullanımın 6.5 GB seviyelerinden bugün 11 GB seviyesine geldiğini belirten Demircan, Türkiye’nin Avrupa’da en ucuz internet kullanan 4’üncü ülke olduğunu ifade etti.



YATIRIM 2.5 MİLYAR DOLARA YAKLAŞTI


TÜRK Telekom Operasyon Başkanı Celalettin Dinçer, Türk Telekom’un geniş bant altyapı yatırımları hakkında bilgi verdi. Yatırımları sonucunda minimum bağlantı hızının 2005’te 256 kbps iken 2010’da 4 kat artışla 1 Mbps’e ulaştığını, maksimum bağlantı hızının da 16 kat artarak 2 Mbps’den 32 Mbps’ye çıktığını bildiren Dinçer, hizmetlerini bütün Türkiye coğrafyasına götürmeyi amaçladıklarını anlattı. Dinçer, 2005 yılında 700 milyon lira seviyesindeki konsolide yatırımlarının 2009’da 2 milyar 470 milyon liraya ulaştığını bildirdi.

Haberin Devamı