Gazete Vatan Logo

23 Nisan şenliği

23 Nisan Bayramı’ndaki 3 günlük tatil fırsatını kaçırmayan tatilciler, Kuzey Ege’deki tesislerdeki rezervasyonları doldurdu. Turizmci yaz sezonuna iyi bir başlangıç yaptı

23 Nisan şenliği

Kış döneminin hemen ardından gelen 3 günlük tatil turizm sezonunun startını verdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Pazartesi gününe denk gelmesiyle 21-23 Nisan tarihlerinde 3 günlük tatil fırsatını kaçırmayan tatilciler, Kuzey Ege’ye olan talebi artırdı. Günler öncesinden rezervasyonunu yaptıran tatilciler, bölgedeki Cunda Adası, Gömeç, Ayvalık, Ören, Akçay ve Altınoluk gibi önemli turizm merkezlerindeki tesislerdeki doluluk oranını yüzde 100’e ulaştırdı.

İyi bir başlangıç

Geçtiğimiz yıla göre sezona çok daha iyi bir başlangıç yapacaklarını söyleyen Ayvalık Turizm Derneği Başkanı Ümit Özgültekin, rezervasyonlara göre Ayvalık ve çevre ilçelerinde bulunan tesislerin tüm rezevasyonlarını tamamladığını belirtti. Özgültekin, “Kötü geçen bir kış mevsiminden sonra, yaz mevsimine iyi bir giriş yapacağız. Yükseliş devam ediyor. Yaz dönemini de aynı yoğunlukla geçirmeyi umuyoruz. Turizmciler olarak çok mutluyuz” dedi.

Uygulama oteli de doldu

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Cunda Mesleki ve Teknik Lisesi’ne ait 176 oda ve 350 yatak kapasitesine sahip Cunda Uygulama Oteli’nde doluluk oranının şimdiden yüzde 100’e ulaştığını belirten Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, “Önceki yıllarla kıyasladığımızda yoğun bir taleple karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Sezonu yoğun geçireceğimizin ciddi bir göstergesi” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Yaz sezonuna talepte de artış var

sezona bu şekilde ‘Merhaba’ demenin ümit verici olduğunu vurgulayan Edremit Körfezi Turizm İşletmecileri Derneği (EKTİD) Başkanı Yahya Yavuz, şunları kaydetti: “Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’na Ankara ve İstanbul’dan sefer yapan uçaklarda yer olmadığını öğrendik. Tatilde özellikle öğrencilerin yoğun olarak katıldığı Kazdağı ve Çanakkale turlarına da ilgi var. Tesislerimizde 21 Nisan itibarıyla neredeyse hiç yer kalmadı. Yaz sezonu için de bugünden talepler başladı. Tesislerin yarısı şimdiden doldu.”