Gazete Vatan Logo

21 Eylül faiz kararı ne olur, Eylül 2023 Merkez Bankası faiz kararı beklentisi nedir? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, MB faiz kararı borsayı nasıl etkiler?

Merkez Bankası'nın faiz kararı ekonomiyi yakınan takip edenler tarafından merakla bekleniyor. Faiz kararının ekonomi üzerindeki etkileri ve sonuçları derin olduğundan piyasanın gözü kulağı merkez bankası faiz kararında. Peki, 21 Eylül faiz karar ne olur, Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak? Merkez Bankası Eylül toplantısı: Merkez Bankası faiz toplantısı saat kaçta?

21 Eylül faiz kararı ne olur, Eylül 2023 Merkez Bankası faiz kararı beklentisi nedir? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, MB faiz kararı borsayı nasıl etkiler?

Merkez Bankası faiz kararı ne olur, 21 Eylül faiz kararı ne zaman ve saat kaçta açıklanacak? FED faiz kararını açıklamasının ardından gözler Merkez Bankası'nın kararına çevrildi. Faiz oranı artırılacak mı, meraka ediliyor. Ekonomistlerin faiz beklentisi de sorgulanan bir diğer konu başlıklarından biri oldu.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLUR?

TCMB'nin enflasyonla mücadele kapsamında enflasyonun ana eğilimini geriletmek için sıkı para politikasına devam etmesi bekleniyor. Bluebay Varlık Yönetimi Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Timothy Ash TCMB'nin politika faizinde 500 baz puanlık artırıma gideceği öngörüsünde bulundu. Bu arada TCMB Para Politikası Kurulu toplantısına ilişkin AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) 500 baz puan artırılarak yüzde 30'a çekileceğini tahmin ediyor.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK, SAAT KAÇTA?

Merkez Bankası faiz kararı 21 Eylül Perşembe günü saat 14.00'da açıklanacak.

Hafize Gaye Erkan başkanlığındaki yeni TCMB yönetimi politika faizini seçimlerden itibaren 16.5 puan yükseltti. 

Haberin Devamı